Dragi prijatelji, duboko me ražalostilo to što je danas zbog vlastite promocije zloupotrijebljena otvorenost dubrovačkih crkava za snimanje neprimjerenih fotografija pod krinkom umjetnosti, na što ćemo morati medijski i pravno reagirati. Moleći večeras Gospodina za nas koji smo ovim povrijeđeni, s raspetim Isusom želim moliti i za one koji su to uzrokovali govoreći: „Oče, oprosti im, ne znaju što čine!“, napisao je u utorak na svojem Facebook profilu dubrovački biskup Mate Uzinić komentirajući fotografiranje gole žene u crkvi na Jezuitima.

U komentarima podršku i slaganje s Uzinićem izrazili su brojni vjernici, a poruku mu je uputio i don Vinko Puljić iz misije u njemačkom Siegenu.

– Dragi Biskupe, molimo Vas iz HKM Siegen da medijski i pravno reagirate! Večeras su me zvali vjernici iz moje Misije, inače Dubrovčani, koji su jako ogorčeni s time što se radi od našega Dubrovnika. Ogorčeni smo! A to što govorite da “ne znaju što čine” … znaju, znaju i te kako znaju … Namjerno ciljana Sodoma …! Namjerno oskvrnjuju Hram Božji! Bog Vam dao snage Mate db! – komentirao je Puljić.

Kako piše Dubrovački dnevnik, u taj grad ovih dana stigla je ekipa berlinske Filmske akademije koja snima dokumentarni film nazvan The Color Nude. U filmu se pojavljuje i dubrovački fotograf Stijepo Brbora koji u utorak na poznatim dubrovačkim lokacijama snimio editorijal s Vesnom Knežević.

38 KOMENTARI

 1. Kod Putina su se isto slikale
  u crkvi pa gdje su zavrsile.?
  Nas stalno tuku nekakvom demokracijom kao da ne postoje nikakve granice.
  Trebala se je slikati u javnoj kuci. To bi bila umjetnicka
  fotografija.

 2. Ma sta reci na ovo .Ovim ljudima sto su ovo ucinili bozju kucu onecistil .Bog neka bude sudac .A ja kazem ovo su nakarade sva njihova svjest se slila u njihovu straznjicu i odatle misle ne iz glave kao ostali svjet.

 3. OOOOOO DAAAA ZNAJU ŠTA ČINE TO SU ZAGOVORNICI ISTAMBULKE I RODNE IDEOLOGIJE ISKORISTILI PRILIKUDA CRKVU PRIKAŽU KAO PROSTITUTKU DA JE OBEZVRIJDE I POKAŽU KAKO FEMINIZAM NE PREZA NITI OD ČEGA MI HRVATI KATOLICI SMO SE OČUVALI KROZ VJERU I TRADICIJU OBITELJSKOG ŽIVOTA PA NA OVE MALE ALI GLASNE SLUGE ZLOGA ZNAĆEMO S POMOĆU BOŽIJOM ODGOVORITI DA IM BUDE KAO SODOMI I GOMORI

 4. Ovdje se laže. Pa nije tehnika i kablovi , osoblje, režiser, scenaristi, svjetlo u vidu muha da ulete i izlete. To je grad koji pulsira, gdje policija, sakristani i kućepazitelji crkve, mobilni telefoni. Zašto do sada nije oduzet snimljeni materijal. Zašto nitko nije priveden na saslušanje. Ovo je nezapamćeno poniženje Hrvatske vjere i kulture. Kamo hitno zasjedanje Biskupske konferencije R. Hrvatske. Kada će biti blagoslov zagađenih sakralnih prostora. Gospodo ccrkvena možete lagati ovcama; zarobljeni ste novcem, autima hedonizmom, kao nismo znali jeftina lafina za sivu masu.

 5. Što to ne učine u pravoslavnoj crkvi? Ili đamiji? Ode glava! Istog trenutka. I onda kažu, u Hrvatskoj nema demokracije i sloboda? U svakoj normalnij državi, ovi bi nekoliko godina jeli kruh i pili vodu iza rešetaka!!!!

 6. Volio bih vidjeti ove iste umjetnike da uđu u jednu džamiju i naprave isto umjetničko djelo kao u katoličkoj crkvi pa da vidimo kako bi se proveli i kako bi u tome slučaju bila shvaćena ova njihova sloboda izražavanja na umjetnički način!

 7. Eto sada vidite svi ,pogotovo vi zene ,zasto Isus nije imao ni jednu zenu za apostola ,zato sto iz zene viri sotona ,…Upravo je za ovakve stvari napravljena ta famozna istambulska konvencija ,sa izgovorom za zastitu zena da bi one (cast 99 posto zena )mogle ciniti svasta a da ih se nebi smjelo ni krivo pogledst ,..Mozemo mi moliti ,Oce oprosti im jer ne znaju sta cine ,ali dok ona ne osjeti batinu(mislim na onih 1 % da budem skroman)nece doci k pameti ,,,za takve uvesti jemenski zakon…,Jos malo pocece dolaziti za vrijeme svete Mise gole ,a mi cemo morati to mirno promatrati jer ce one biti zasticene istambulskom konvencijom i cuvane od Hr. policije

Komentiraj

Please enter your comment!

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Please enter your name here