SDSS na svojim stranicama izvještava kako je radna grupa za provođenje Operativnog programa za srpsku nacionalnu manjinu u Zagrebu raspravljala o neisplaćenim mirovinama iz perioda 1991./97., za umirovljenike koji su živjeli na područjima RSK izvan ustavno-pravnog sistema RH.

Riječ je dakle o pripadnicima srpske nacionalne manjine koji su za vrijeme Domovinskog rata živjeli na okupiranim dijelovima Hrvatske, tkz. Republici Srpskoj Krajini, donosi dnevno.hr.

“Predstavnicima HZMO-a predana je dokumentacija sa podacima o ostvarivanju prava, prestanka isplate i ponovne uspostave mirovine sa svrhom da se ti podaci usporede sa službenim podacima HZMO-a, a u cilju formiranja jedinstvene baze umirovljenika kojima, prema prijedlogu predstavnika oštećenih umirovljenika, SDSS-a i SNV-a, treba i mora biti isplaćena barem pravična naknada”, zaključuje se u izvještaju na stranici ove stranke.

Pitanje obeštećenja Srba koji u ratnom periodu od Republike Hrvatske nisu primali mirovine jer, zapravo, tada niti nisu bili njezini državljani već državljani tvorevine koja je imala svoju himnu, zakone i zastavu, proteže se već godinama, donosi dnevno.hr..

“Riječ je o zahtjevu umirovljenika iz nekad okupiranih hrvatskih područja za naknadu štete od 1991. do 1998. godine, kad im se mirovine, zbog ratnih zbivanja, nisu isplaćivale. Ti su ljudi svjesni ekonomske situacije i stoga su spremni na dogovor. Riječ je uglavnom o pripadnicima srpske nacionalne manjine koji su desetljećima radili i izdvajali za mirovine, zaradili ih, a onda ostali bez njih – izjavio je Pupovac prije četiri godine.

A.K.

31 KOMENTARI

  1. Pa jebote zivot sta je ovo …udarali, hapsili , silovali ubijali i sad ih nagradjujete za to….ma idite u tri p…..m, dajte im dajte sutra bi zapucali ponovo , Seselj ih samo pumpa…..dajte i njemu

  2. Svakog dana sve tužnije vjesti. Jadan ti je taj naš Hrvatski narod. Ali vjerujem da je za sve sam sebi kriv, jer po svemu dokazu i na ovom sada podpisivanju se vidi da je većinski narod Hrvatski okrenio Bogu leđa i za to ih Bog kažnjava, i neka kazne sve one koji ne podržavaju Božiju zapovjed. Za sve Ti Bože slava i hvala jer Ti naj bolje sve Znaš i Vidiš.

  3. Dobro je moj otac rekao – vratit će se oni, a mi ćemo opet bježati! Sve nam popljačkali i razrušili a mi njima dajemo kuće, stanove, mirovine .. koja je ovo zemlja! Mora da se poginuli ratnici groze …. Za što su i koga se borili

  4. Ma bravo,njima dajte sve a mi cemo po kontejnerima kopati.Kakva ste vi stvorenja nebrinete o svom narodu,o nasoj djeci,o starim i nemocnim,o bolesnima koji si nemogu nadoplatiti lijekove makar placaju dopunsko osiguranje i na kraju potcjenjujete nase branitelje i invalide domovinskog rata koji su se borili za vase guzice.
    Sram vas bilo ali dao Bog da svatko od vas politicara sto prije osjeti kako je to kad nemas.Gadite se obicnim ljudima jos vam to nije jasno.
    Nemate srama jer ste se protiv srama cijepili.

Komentiraj

Please enter your comment!

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Please enter your name here