Navodno ga je poljuljala i anketa prema kojoj je Grabar Kitarović imala mnogo veću podršku javnosti. Trenutno  ima svoju konzultantsku firmu, a na Visokoj školi Međunarodnih odosa i diplomacije Dag Hammarskjöld imenovan je predsjednikom Diplomatskog vijeća. Uz to drži predavanja na sveučilištima i institucijama, što mu je dobro plaćeno.

Odluci bliže no ikad

“Zoran Milanović nije samo bivši premijer. On je bivši premijer s odličnim poznavanjem prilika u Europskoj uniji, sa znanjem i kontaktima u diplomaciji, o svijetu, geopolitici, bivši je premijer koji shvaća procedure i kao takvoga ga se i poziva da održi predavanja. To što je bivši premijer bez toga svega ne bi značilo gotovo ništa. Bill Clinton to je naplaćivao milijun dolara, Tony Blair pola milijuna, Gerhard Schröder oko stotinu, a i Zoran Milanović sigurno dobije jako lijep novac za hrvatske prilike”, rekao je izvor blizak Milanoviću za Večernji.

Konačnu odluku još nije donio, no blizu je da je donese, kažu izvori koji tvrde da je kandidaturi bliže nego ikad dosad.

“Da je pretjerano zagrijan za tu poziciju, nije. On oduvijek smatra da je to figurativna funkcija, ali bude li se morao tako suprotstaviti kompletnom političkom ludilu kojem svjedočimo, a za vrijeme kojeg nemamo jasne i snažne oporbe, on bi to mogao učiniti. Sve što se događa, sve je skrenulo u krivi smjer. Svjedoci smo radikalizacije cijelog društva, na djelu je ultrakonzervativna revolucija i, ako je išta sigurno, onda je sigurno to da Plenković ne bi mogao raditi sve što bi htio i što mu padne na pamet da je na Pantovčaku Zoran Milanović. I to je jedino što bi ga u cijeloj priči moglo motivirati na povratak i, ako se na kraju doista i kandidira, bit će to upravo iz tih razloga. Znam da zvuči kao teški klišej, ali ako doista uđe u utrku, bit će to zato što ga narod želi i treba”, kaže izvor Večernjeg.

Vjerojatno je da želi da se prvo razriješi situacija u SDP-u, ne želi da se to lomi na njegovim leđima.

Čeka Bernardićev kraj

Davor Bernardić preživjet će do euroizbora i na njima, vjerojatno, doživjeti fijasko nakon kojega će početi proces razrješavanja stanja u stranci. U tom slučaju Milanovićeva kandidatura može biti paralelan proces izborima u SDP-u, ali tako da Milanović nije pokretač promjena. Da sada objavi kandidaturu, upravo bi on bio taj pokretač, sve bi oči bile uprte u njega i svi bi se pitali pa kako će Zoran dobiti s ovakvim SDP-om”, kaže izvor Večernjeg. Smatra kako Milanović ima velike šanse te da bi se oko njega okupio dobar dio oporbe.

104 KOMENTARI

  1. Ako je blesav, kandidirati će se i proći slično kao i YUsipović. “Zoksy Milannemampojma” je rođen u Astrološkom znaku Škorpion, a u vrijeme predsjedničke kampanje će tranzitni Saturn nesmiljeno udarati na njegovo Natalno Sunce i Merkur. Rezultat: katastrofalni poraz. Ne vjerujete❓Dovoljno ste “mladi”, doživjet ćete. 😋

  2. Zar opet Milanovic zeli u politiku ,popili su svu pamet svjeta i misle da su izbavitelji ,on je kriv sto su nam mladi otisli iz RH povukao se iz politike da ga nebi prali zbog politike koju je odradio za druge masone…

  3. Što će Branitelji dobiti sa tim ?? Hoče im se omogućiti Posao,Dali će im vratiti netko Dostojanstvo,,dal će se prestati Progoniti i Ubijati,,uništavati,,po Političkoj direktivi,dal će konaćno netko odgovarati za neki Masovni il Pojedini Zločin,,ne dok su na vlasti takvi !! Zar smo mi Hrvati predmet za Zajebanciju Srbima koji su se uvukli u sve svere Vlasti,od Sudaca,Razni Inspektora,Advokata,Direktora,Menađera,,,,,😭😭

  4. Kad se jednom odlučiš otići iz politike ,mislim da povratka nema tj izgubljen kredibilitet čak i ako se i kandidiraš bez obzira na funkciju ,ti si gubitnik.Kaj ne? .Kod svih poštenih hrvata. Pa i oni koji su uspjeli zahvaljujući lovi ili namještaljakma (Mesić,Čačić,Karamarko,Sanader itd) “Gospodo” gadite mi se.

    • Kako je on rekao sirotinja ide u rat da išla je stvorila državu ali su je lopovi hdz sdp političari opljačkali i dalje je pljačkaju on bi za predsjednika, Lepoglava je za tebe i za sve lopove političare kako je rekao kada je bio premijer Hrvatska ide u pravom smjeru vidi se i dalje ide u pravom smjeru, pod vodstvom hdz sdp mafije i lopova

  5. Gospidin Milanović neka ostane tamo sa svojim biznisom . Ako od njega zavisi spas Hrvatske i njenog narioda onda neka propadnemo ali takav primitivac nam ne treba. Imamo mi puno partizana i udbaša i bez Milutina.

Komentiraj

Please enter your comment!

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Please enter your name here