Na vježbi “Kuna 18” prikazano je integrirano, sinkronizirano i združeno djelovanje helikoptera OH-58D “Kiowa Warrior” u potpori kopnenih snaga te borbeno djelovanje Panzer haubice 2000 u pružanju topničke potpore manevarskim snaga u provedbi napada, priopćeno je iz Ministarstva obrane.

Vježbi je prisustvovao i načelnik Glavnog stožera OS-a RH general zbora Mirko Šundov i u svoje osobno i ime vrhovne zapovjednice Hrvatske vojske predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović te u ime potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića čestitao svim sudionicima i zapovjednicima na uspješnoj pripremi, organizaciji i provedbi vježbe.

Cilj nam je bio prikazati nove sposobnosti Hrvatske vojske, a to se prije svega odnosi na integraciju sposobnosti helikoptera “Kiowa Warrior”, Panzer haubica te određenih aktivnosti poput obavještajnog djelovanja na bojnom polju. Izuzetno sam zadovoljan kako su naši ljudi, kao naša najveća vrijednost, vrlo brzo uspjeli savladati i osposobiti se za upotrebu novih sposobnost, istaknuo je general Šundov.

U vježbi “Kuna 18″u realnim uvjetima bojišta prikazana je integracija vatri manevarskih i potpornih elemenata, upravljanje vatrom i manevrom, kao i provedba usklađenog djelovanja koja je u funkciji protiv rasporeda protivničkih snaga.

Na vježbi je sudjelovalo ukupno 587 pripadnika Hrvatske vojske, a riječ je o ključnom obučnom događaju koji je proveden u svrhu podizanja statusa interoperabilnosti postrojbi HKoV-a u provedbi borbenih aktivnosti na razini bojne.

6 KOMENTARI

  1. Imamo mi prave Branitelje domoljube samo nam nedostaju pravi domoljubi vladari , za sada imamo samo udbasku i cetnicku bandu za vladare, Ajdemo Branitelji u vladu pa vi vladajte sa drzavom koju ste vi obranili od agresora , a ne ovi sto se sakrivali kao stakori pod zemlju pa sada vladaju,

  2. Taj poligon sam radio 1971. godine kao vojnik i tada meni omrznute JNA. Sve će vam biti jasno ako je bio kolovoz a ja radio u kamenolomu na drobilici. Ali svatifakcija je stigla u listopadu na najvećem manevru u tadašmjoj državi “Sloboda 71” i bio sam “plavi”. Rezultat je bio da su “crveni” pobjedili a mi smo ih pregazili.

    • Ma koga ti nazivas budalam Dali je Franjo i oni sto su ujedinili branitelje i obranili ovu jadnu Hrvatsku sa Beraniteljima bili budale Budale su glasaci koji glasaju za udbase i cetnike, to je taj problem, Ajde pa ih ti skini te budale ako imas muda,

Komentiraj

Please enter your comment!

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Please enter your name here