Zanimljivo je za primijetiti da i predsjednik Sabora Jandroković usred Hrvatskog Sabora viče na Stazića ,nakon što je ovaj na ciničan način istupio za saborsku govornicu i nastavio blatiti sve hrvatsko.Sramite se, vi pozivate ljude na ubijanje, sram vas bilo , nekoliko je puta ponovio predsjednik Sabora Staziću.

Nadalje su svoju ogorčenost stravičnim statusom Stazića na facebooku, izrazile i udruge hrvatskih branitelja, saborski zastupnici i mnogi drugi. Međutim izostala je reakcija Premijera, DORH, MUP RH, ministra Božinovića koji za bezazlenije statuse privodi one koji su status javno objavili. Ovaj užasavajući status Nenada Stazića poziva na ubojstva,prokomentirala je i pravna struka te u svemu vidi elemente kaznenog djela.

Svoju je oštru osudu i reakciju uputila i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović usporedila je SDP-ova saborskog zastupnika Nenada Stazića sa bivšim šefom tajnih službi u Jugoslaviji Aleksandrom Rankovićem i to nakon Stazićevog komentara na Facebooku koji je izazvao oštre osude u javnosti.

”Istup zastupnika Stazića govor je mržnje, zloraba slobode govora i imuniteta. Ako ‘u svibnju 1945. posao nije obavljen temeljito. Kakva šlampavost pobjednika!’, to može značiti samo jedno: nije ubijeno dovoljno ljudi, posebno političkih neistomišljenika”, poručuje predsjednica.

”Kakav je čovjek koji tako nešto može reći? Na preslabu revnost u ubijanju žalio se Aleksandar Ranković 1945., a Nenad Stazić žali se 2018.”, stoji u odgovoru.

“U kronici izdaje ljudskosti ova izjava sigurno će zauzeti vrlo visoko mjesto. Ovo je najbrutalniji nastavak politike ‘mi ili oni’, koja vodi u jednoumlje, eliminaciju neistomišljenika i podriva same temelje demokracije. Razlike između zločina nema, a oni koji opravdavaju ili zagovaraju zločin, zapravo se ne razlikuju od samih zločinaca”, zaključila je predsjednica.

Ostaje za vidjeti, što će po ovom nemilom događaju i javnom pisanju  SDPovog saborskog  zastupnika Stazića, uraditi mjerodavne institucije i službe. Ovo je dobar primjer da se pokaže kako smo svi pred zakonom isti i jednaki, ili postoje oni jednakiji, kojima je sve dopušteno bez obzira na eventualne posljedice.

G.S.

19 KOMENTARI

  1. A ŠTO JE SMEČE STAZIČEVSKO POŽELJELJO IZ PROŠLOSTI I ARLAUKNULO.NAPISAO JE PRIMITAVAC NA RAČUN BLEIBURGA KAKO ŠLAMPAVI POBJEDNIK NIJE DOBRO OBAVIO POSAO 45GOD.I TO NAKAZNO PROPOVJEDALO DNA GOVORA MRŽNJE NAM SJEDI U SABORU KOJE SU MU BRANITELJI OMOGUČILI A ON BI IM DAO PREDNOST PRI ODLASKU U IRSKU.DO SAD SAM MISLIO DA SU SVI ISTI ALI KOLIKO NETKO MORA BITI LJUDSKI ZAKINUT DA GLASA ZA TAKVOG DIVLJAKA I NJEGOVU DRUŽINU.PRIVATIZIRATI VLADU BI NAM NAJBRŽE RJEŠILO PROBLEME.SA NOVCIMA KOLIKO POTROŠI VLADA I SABOR BI PLATILI ELITNE STRUČNJAKE I TO U 5 PUT MANJEM BROJU.NAPRAVILI BI BOLNE REZOVE UHLJEBIMA I NERADNICIMA SMANJILO BI BROJ PLAČENIH POLITIČARA I GRADOVA IZMIŠLJENIH PA NEK ONI TO ZOVU POPULIZAM JER OVO JE SPRDNJA A NE POLITIKA.NEBI NI HTV OSTAO SA VODITELJEM KOJI UGOSTI DROGIRANU BUDALU KULTURNJAKA DA NAS VRIJEĐA SAT VREMENA UZ OSMJEH PRIGLUPOG VODITELJA.JER ON MISLI DA JE PAMETNIJI OD ONOG ŠTO UJUTRO IZAĐE IZ NJEGA A TO MU JE JEDINO PAMETNO ŠTO MOŽE URADITI.

  2. Božinovski i staža to budu regulisali uz bocu šljive😂i ujeo vuk magare kad nisu suđeni za klanja i ubijanja hrvata što bi za par riječi bio osuđen ako netko vjeruje u nekakvu kaznu ili slično toga mi je žao

Komentiraj

Please enter your comment!

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Please enter your name here