Angelina Jolie je još jednom zla kraljica

Redatelj je već započeo s predprodukcijom, dok je snimanje zakazano za period od travnja pa do kraja kolovoza. No o datumu dolaska filma u kina još uvijek nema riječi

Nakon što je nekoliko godina proveo u ‘paklu razvoja’, Disneyjev film ‘Gospodarica zla 2’ napokon je krenuo unaprijed s razvojem. Jedna od najbitnijih stvari vezanih za film je i povratak Angeline Jolie u glavnu ulogu.

Premda se pričalo o nekoliko redatelja, među ostalim i o scenaristu filma Jezu Butterworthu, na kraju je ipak odabran Joachim Ronning (redatelj filma ‘Pirati s Kariba: Salazarova osveta’). Redatelj je već započeo s predprodukcijom, dok je snimanje zakazano za period od travnja pa do kraja kolovoza.

Angelina Jolie je navodno odlučivala između ovog filma i filma studija Universal, ‘Bride of Frankenstein’. Međutim, vidjevši koliko loše je prošla ‘Mumija’ na kino blagajnama, posve je jasno bilo zašto je Jolie odustala od snimanja nastavka tog filma te se priklonila Disneyjevom filmu.

Datum dolaska novog djela u kina još uvijek nije objavljen no i to će biti razriješeno tijekom ove godine. Već su ranije najavili ‘The Nutcracker and the Four Realms’ (vjerojatno dolazi krajem studenog) te ‘Mary Poppins Returns’ (Božić ove godine), tako da je jasno kako film nećemo vidjeti ove godine.

O njegovom uspjehu može se samo nagađati. Iako Disneyjevi filmovi već poslovično imaju odličan uspjeh na blagajnama, ovaj put gledat ćemo nastavak filma koji nije trebao nastavak. Uz to, film bi mogao poprilično puno koštati, tako da je moguće da i neće toliko dobro zaraditi. No o svemu tomu pisat ćemo više ubuduće, kada nove informacije postanu dostupne.