Austrijski kancelar Sebastian Kurz najavio je da će Beč protjerati klerike koji se financiraju iz inozemstva te zatvoriti sedam džamija u zemlji, u cilju borbe protiv ‘političkog islama’.

Zatvaranje džamija uključuje i onu u Beču koju vodi turska krajnje desna organizacija, kao i još šest koje vodi arapska vjerska zajednica, rekao je Kurz na konferenciji za novinare.

“U našoj zemlji nema mjesta za paralelna društva, za politički islam i radikalne trendove” , rekao je Kurz.

Ministar unutarnjih poslova, kako javlja France presse, pojasnio je da će biti protjerano šezdesetak imama i njihovih obitelji, od oko 260 koliko ih djeluje u Austriji, piše Dnevno.

Iako austrijski zakon zabranjuje financiranje klerika iz inozemstva, turska organizacija ATIB – kojoj pripadaju imami, zaobišla je zabranu, rekao je ministar kulture Gernot Bluemel čiji resor uključuje i vjerska pitanja.

Naglasio je da je turska džamija zatvorena zbog krajnje desnog ekstremizma te stoga što nema dozvolu za djelovanje od Austrijske islamske zajednice, krovne skupine koja predstavlja muslimane u zemlji.

Arapske džamije zatvorene su zbog salafističkih stavova koji se propovijedaju, dodao je Kurz.

21 KOMENTARI

  1. Samo tako Gospodine .Ovi tobožnji izbjeglice su mogli otići u prebogatu Saudijsku Arabiju ,Katar ,Emirate , OMAN,IDR gdje ih bez problema stane 50 miliona .To što se čini sa ovom muškom vojskom u zbilji teroristima je cilj uništenje Europe i svih njenih nacia da bi ŽIDOVI LAKŠE vladali Starim kontinentom.

  2. Tako se problemi rješavaju kad prava desnica počne voditi državu. Kad će to da se desi kod nas u HR. Upopastiše nas ovi ljevičari svih ovih 27 god zajašili na vlast i nikako ih se riješiti.

Komentiraj

Please enter your comment!

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Please enter your name here