Biskupa uvrijedila gola žena u crkvi: ‘Oče, ne znaju što čine!’

U Dubrovniku ovih dana dokumentarni film snima ekipa s berlinske Filmske akademije, u kojemu se pojavljuje i dubrovački erotski fotograf Stijepo Brbora. On je snimio editorijal s golom ženom u crkvi

Dragi prijatelji, duboko me ražalostilo to što je danas zbog vlastite promocije zloupotrijebljena otvorenost dubrovačkih crkava za snimanje neprimjerenih fotografija pod krinkom umjetnosti, na što ćemo morati medijski i pravno reagirati. Moleći večeras Gospodina za nas koji smo ovim povrijeđeni, s raspetim Isusom želim moliti i za one koji su to uzrokovali govoreći: „Oče, oprosti im, ne znaju što čine!“, napisao je u utorak na svojem Facebook profilu dubrovački biskup Mate Uzinić komentirajući fotografiranje gole žene u crkvi na Jezuitima.

U komentarima podršku i slaganje s Uzinićem izrazili su brojni vjernici, a poruku mu je uputio i don Vinko Puljić iz misije u njemačkom Siegenu.

– Dragi Biskupe, molimo Vas iz HKM Siegen da medijski i pravno reagirate! Večeras su me zvali vjernici iz moje Misije, inače Dubrovčani, koji su jako ogorčeni s time što se radi od našega Dubrovnika. Ogorčeni smo! A to što govorite da “ne znaju što čine” … znaju, znaju i te kako znaju … Namjerno ciljana Sodoma …! Namjerno oskvrnjuju Hram Božji! Bog Vam dao snage Mate db! – komentirao je Puljić.

Kako piše Dubrovački dnevnik, u taj grad ovih dana stigla je ekipa berlinske Filmske akademije koja snima dokumentarni film nazvan The Color Nude. U filmu se pojavljuje i dubrovački fotograf Stijepo Brbora koji u utorak na poznatim dubrovačkim lokacijama snimio editorijal s Vesnom Knežević.

(Visited 2 times, 1 visits today)