Bourbon potvrdio da potraga za nestalim pomorcima ide u smjeru otkud su ispaljene signalne rakete

Tvrtka Bourbon potvrdila je Marijani Miškić, supruzi nestalog hrvatskog kapetana Dina da su signalne rakete uočene u noći s nedjelje na ponedjeljak na području potrage za nestalih sedam članova posade potonulog Bourbon Rhodea.

“Čekamo informaciju i molimo Boga da će ih naći. Kompanija je nazvala Marijanu i potvrdila im da potraga ide upravo u smjeru lokacije ispaljenih raketa. Koliko znamo, angažiralo se više zemalja u potragu i ludo smo sigurni da je to”, ispričala je za Morski HR Đurđa Vrljević Šarić u ime ekipe koja se organizirala za pomoć obitelji nestale posade.

U potragu su osim broda Alp Striker, uključena još tri trgovačka broda, zrakoplov američke obalne straže Hercules C-130, a trebao bi im se priključiti i još jedan francuski zrakoplov.

“Ako danas budu pronađeni, sav novac koji je prikupljen u Go Get Funding kampanji, proslijedit ćemo obiteljima smrtno nastradalih pomoraca. Ukoliko ih ne pronađu danas, mi ćemo unajmiti zrakoplov za portagu. U tu svrhu kontaktirali smo nekoliko kompanija za zrakoplove, čekamo neke ponude, među njima konkretno jednu iz Houstona.

Dosta je bilo, tri dana su nam uzeli i dajemo im još par sati, ako ih ne pronađu, mi idemo”, kaže Đurđa Vrljević Šarić.

Do sada je za tu svrhu prikupljeno oko 22 tisuće eura.

(Visited 2 times, 1 visits today)