Braća iz Karlovca u ogulinskom kafiću istukla goste i vlasnike – sud im zaplijenio bokser, a ugostitelju vratio lopatu s kojom su ga tukli

Dvojica Karlovčana, braća u dobi 27 i 24 godine, proglašeni su krivima jer su 1. prosinca prošle godine oko 22.30 sati u jednom kafiću u središtu Ogulina bez ikakvog povoda napali dvojicu Ogulinaca – goste tog ugostiteljskog objekta.

U kafiću su ih, navodi se u presudi, izudarali šakama po glavama, onda su svi izašli van, gdje se sukob nastavio. Loše su prošli i vlasnik objekta i njegova supruga koji su htjeli razdvojiti mladiće. Ratoborni Karlovčani okomili su se i na njih, te ih izudarali šakama i lopatom za snijeg. Napadači su bili pijani, izmjerena im je koncentracija od 1,61 promil, odnosno 1,46 promila. Nitko tijekom sukoba nije teže ozlijeđen. Izrečena im je kazna od po 100 eura, ali je umanjena za po 300 kuna zbog vremena koje su proveli u pritvoru.

Sud je ujedno odlučio jednom od napadača oduzeti bokser korišten u tučnjavi te ga predati PP Ogulin “jer sud smatra da je oduzimanje potrebno radi zaštite opće sigurnosti i javnog poretka” a isto tako odlučili su konačno ugostitelju vratiti lopatu za snijeg. Sud, naime “smatra da njeno oduzimanje nije potrebno jer ne postoji opasnost da će se ponovno uporabiti za počinjenje prekršaja”, piše KAportal.