Iz Documente upozoravaju da je iskaz Krunoslava Fehira bio ključan i da se na njemu temelji optužba protiv Branimira Glavaša za kazneno djelo ratnog zločina protiv civila počinjenog u Osijeku 1991. godine, u garažama Sekretarijata za narodnu obranu.

“Dramatično svjedočenje Krunoslava Fehira, bivšeg pripadnika tzv. Branimirove osječke bojne, govori o brutalnosti i bezobzirnosti u postupanju prema zatočenim civilima srpske nacionalnosti. Podsjećamo da je ubijeni Čedomir Vučković bio prinuđen ispiti akumulatorsku kiselinu”, kaže se, među ostalim u priopćenju Documente. Upozoravaju da takav tijek ponovljenog kaznenog postupka prema svemu sudeći ima za cilj donošenje oslobađajuće presude za Glavaša.

Iz Documente podsjećaju da je Vrhovni sud u svojoj odluci od 07. lipnja 2016., kojom je predmet vraćen pred prvostupanjski sud, naglasio da iskaz ključnog svjedoka Krunoslava Fehira ne predstavlja nezakonit dokaz, čak i u situaciji kada su zakonske odredbe koje su bile na snazi u trenutku dodjele i dobivanja statusa krunskog svjedoka isključivale mogućnost dodjele ovog statusa osobama koje su počinile ili pokušale počiniti kazneno djelo ubojstva. Kako u obrazloženju navodi Vrhovni sud, neovisno je li se svjedoka Fehira ispitivalo u svojstvu “krunskog” ili “običnog” svjedoka, on je bio dužan govoriti istinu i ništa nije smio prešutjeti u vezi s kaznenim djelom.

“Današnjom nepravomoćnom odlukom sutkinje Tanje Pavelin eliminira se inkriminirajući iskaz svjedoka protiv Branimira Glavaša u slučaju “Garaža”, a ranijom odlukom izvanraspravnog vijeća Županijskog suda u Zagrebu, pod predsjedanjem suca Ivana Turudića o razdvajanju postupka eliminirani su iskazi suoptuženika koji terete Glavaša u kontekstu zločina počinjenih nad civilima u slučaju “Selotejp””, poručuje Documenta, piše Dnevno.hr.

43 KOMENTARI

  1. Godinama se sudi i osuđuje one koji su branili ovu zemlju kao primjerom Merčepa no naravno nema njegove krivnje nego nekakva famozna zapovjedna odgovornost kao da ej on znao tko sve sa njim ratuje i sve kojima zapovjeda pa ja sam hodao na terene 91-e nisam znao niti jednoga koji je bio sa mnom dobro i nikoga znao od prije kao niti oni mene i da sam ja ili netko drugi ubio sto civila zašto bi bio kriv zapovjednik nije mi jasno a ne počinitelj zločina ako ga je bilo .

  2. Jadan smo mi narod,branili ste se od cetnika a sad napadate one koji su branili domovinu,mozda se nesto i dogidilo sto nije trebalo ali budimo braca a ne izdajice.Vulin i cetnici i dan danas nijecu da su nas napali i pocinili zlocine.

  3. Bandit to je cijena podrške briselskom pederu…..iako mi je kao Branitelju svaka oslobađajuća za zločine u DR pozitivna-draga-i netreba uopće progoniti Branitelje zato što su svoje branili

  4. Potreban je da ova vlast opstane a i sam je dio tog sastava i presuda je oslobodjajuca ,kako funkcionira “naše “ Hrvatsko pravosudje evo da nabrojimo na stotine oslobađajućoj presuda udbo mafijaške sprege a pozivaju Thompsona na sud ….

  5. A kako cemo objasniti oslobadjajucu presudu Zupanijskoga suda u Osijeku za onoga Prasca Vojislava Seselja sta je tu pogodovalo “Abolicija”za podizanje Srpskoga naroda i pljackanje masakriranje tj ubijanje sve sto je Hrvatsko tj pravljenje Srbije od Hrvatske ????

    • Zato ga je i Den Hag oslobodio optuznice jer je Aboliran od nasega Zup.Suda.u Osijeku jadno a Glvasa koji je bio na celu Obrane grada Osijeka od te Srpske gamadi trebalo ga osuditi za ratni zlocin vidljivo je i jasno da Jugosloveni dobro ureduju u nas godimama?

  6. Krunski svijedok je pogodovo Faberu jer i sam pocino Kazneno dijelo ajme dajte vise prestanite srat iz Dokumemte jer dosta vise lazi i terora oko Selotejpa Tamo vam je Krunski svijedok pa se igrajte zmurke sa njim …

  7. Ništa čudo , jer Branimir polako piški u tikvu , koju udbaši kontroliraju. Najbolji primjer za to jest kriminalac Sauha. Kradi i radi što hoćeš ,ali pod uvjetom da podržavaš udbu i zapravo sve se prašta..

Komentiraj

Please enter your comment!

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Please enter your name here