Dječaka (11) odnijela rijeka: Izvukli ga i spasili mu život

Pobjegla im je lopta i sin je krenuo u Krapinčicu po nju kao i stotinu puta prije toga. No voda je inače niska, a tada je bila dva metra duboka, rekao je dječakov otac

Hvala Bogu da je bila subota i da je na šetnici oko 17 sati bilo puno ljudi. Priskočili su i pomogli mom sinu koji se utapao u rječicu, zahvalan je Krešimir Mlinarić.
Nikola (11), kao i svakog vikenda, u subotu poslijepodne igrao je nogomet na igralištu kod škole u Krapini.

– Pobjegla im je lopta i Nikola je krenuo u Krapinčicu po nju kao i stotinu puta prije toga. No voda je inače niska, a tada je bila dva metra duboka. Nikola je pao i nabujala rječica ga je povukla. Nosila ga je najmanje 350 metara. Nakratko se uspio zadržati prije slapa, no nije izdržao pa ga je bujica potopila i odnijela dalje preko slapa – prepričava Nikolin otac.
Uz Krapinčicu, rječicu koja teče kroz grad Krapinu, s obje strane je šetnica, koja je u subotu poslijepodne bila puna ljudi.

– Primijetili su ga šetači i pohitali mu pomoći. Vidio ga je iz automobila i vozač dok je vozio preko mosta, pa je stao i otrčao pomoći. Desetak ljudi došlo je pomoći, a uspjeli su ga izvući na jednom zavoju. Ubrzo je došla i Hitna pomoć koju su pozvali prolaznici – zahvalan je otac spasiteljima, piše Zagorje International. 
Nikolini prijatelji, ali i razni poznanici roditelja pokušavali su dobiti Krešimira ili njegovu suprugu. No kako to obično biva, Krešimir je izašao iz kuće i zaboravio mobitel, a majka je bila zaokupljena s dvoje mlađe djece.

– Poznanici su nas ipak uspjeli dobiti nakon desetak, petnaest minuta, pa smo krenuli za Hitnom. Nikolu su prevezli u bolnicu u Zaboku.

Bio je pothlađen, temperatura mu je bila ispod 35 stupnjeva Celzijevih i malo je natučen. Nagutao se prljave vode, pa ima problema s bubrezima i to je najveći problem. Nadam se da će sve biti dobro i da će u ponedjeljak kući iz bolnice – dodao je Krešimir.
Zahvalan je svim spasiteljima. Uspio je saznati imena njih četvero, a još traži petog za kojeg kaže da je bio glavni pri spašavanju.