Dokumentarni film “Zločin za koji nitko nije odgovarao!”, prošao selekciju od 500-tinjak filmova, te postao dijelom “takmičarskog programa” petog ljubilarnog Tuzla Film Festivala

ttf-1S neskrivenim ponosom i radošću želim Vas obavjestiti da je dokumentarni film “Zločin za koji nitko nije odgovarao!”, prošao selekciju od 500-tinjak filmova, te postao dijelom “takmičarskog programa” petog ljubilarnog Tuzla Film Festivala i bit će prikazan s preostalih 12 uradaka u navedenoj kategoriji.

Realizaciju dokumentarnog filma financjski su pomogli Ministarstvo branitelja RH, Hrvatska radio televizija i HVDIR-a RH. Predsjednik HVIDR-a RH Josoip Đakić ujedno je i urednik projekta, dok organizacijski dio potpisuje Nenad Križić, Predsjednik županijske Zajednice udruga HVIDR-a Virovitičko-podravske županije. Autor filma je poručnik u miru Dubravko Kovač.

Film je sniman tri godine (2012-2015), za vrijeme hodočašća hrvatskih branitelja, hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj a posebnu snagu filmu daju autentične arhivske snimke događaja iz 1991.g. Film govori o stradanjima 47 nevinih civila sa šireg područja voćinske općine, koji su pogubljeni na osobito ekstreman način od strane neprijateljskih okupacijskih snaga. Inače, prvi na mjestu masovnog zločina bili su strani promatrači koji su videoarhivirali i forenzički obradili mjesto zločina ali do današnjeg dana za navedeni “Zločin…!” nitko nije odgovarao pred hrvatskih sudovima.

Film “Zločin za koji nitko nije odgovarao!” prvi je bio u Rimu na festivalu Vojnog filma.

https://www.youtube.com/watch?v=HdgwjJbaFqY