Fred Matić branitelje nazvao teroristima

‘Branitelja će biti kao u priči, svi koji imaju išijas… ‘

Bivši ministar branitelja Predrag Matić komentirao je prijem kod predsjednice povodom Dana državnosti i nove zahtjeve branitelja za priznavanje invaliditeta.

Rekao je da je bio pozvan na prijem u Uredu predsjednice, ali “naravno da se neće odazvati”.

Kako ste se osjećali za Dan državnosti. Jeste li bili pozvani na prijem na Pantovčaku u Uredu predsjednice?

Bio sam pozvan, ali naravno da se neću odazvati. Jer one osobe koje nisu priznavale mene na funkciji, ne priznajem ni ja na funkciji. Kada je bilo šatorašenje, tri puta je posjetila šatoraše, a potom i teroriste, a nikada nije posjetila mene. To je degutantno, da imamo predsjednika države bio bih jako sretan, ali nemamo.

Zašto šte ih nazvali teroristima?

Do plinskih boca su bili prosvjednici, a nakon plinskih boca su bili teroristi koji iznose plinske boce. Kasnije su govorili da su prazne, ali prazne puške se plaše ubojica.

“Jer one osobe koje nisu priznavale mene na funkciji, ne priznajem ni ja na funkciji. Kada je bilo šatorašenje, tri puta je posjetila šatoraše, a potom i teroriste, a nikada nije posjetila mene. To je degutantno, da imamo predsjednika države bio bih jako sretan, ali nemamo… Do plinskih boca su bili prosvjednici, a nakon plinskih boca su bili teroristi koji iznose plinske boce. Kasnije su govorili da su prazne, ali prazne puške se plaše ubojica”, rekao je Matić gostujući na N1.

Komentirao je i 8490 novih zahtjeva za priznavanje braniteljskih invaliditeta.

“Očekivao sam to i govorio o tome u Saboru u raspravi. Moj glas je bio glas vapijućeg u pustinji, ali to je bilo uzalud. Poznam sve te ljude u glavu i tko je što u šatoraškom prosvjedu tražio. Vlada se tome nije uspjela oduprijeti. Ministar Medved je sindikalni povjerenik šatoraša, ono što oni požele, to on napravi. Plenković nema snagu to odbiti jer ako odbije morao bi smijeniti ministra, a on bi se vratio u Sabor. A ministar je iz Karamarkove ekipe pa bi mu to ugrozilo većinu. Oni prihvaćaju sve, iako je to neprovedivo. Proračun će to jako koštati. Tih osam i pol tisuća ljudi je samo vrh sante leda ili predvorje pakla. HDZ manipulira branitelje već 20 godina. Toliko su im zakomplicirali to priznavanje, ili će to ostvariti svatko živ ili gotovo neće nitko, odnosno njihovi podobni”, rekao je bivši ministar branitelja.