Hrvatska hitno treba veće plaće, sindikati će ih tražiti i akcijom na ulici

Trenutačno najuspješnije nove članice EU – Poljska i Bugarska – rast su postigle uz snažno povećanje minimalne i prosječne plaće.

Dok su u većini ostalih država EU realne plaće rasle od 2007. do 2015. godine, u RH su u tom razdoblju pale 2,5%.

Po gospodarskom rastu trenutačno najuspješnije nove članice, Poljska i Bugarska, taj su rast postigle uz snažno povećanje minimalne i prosječne plaće.

Čulo se to na raspravi “Snažan sindikalni pokret za dostojanstvo rada – Kako do većih plaća i kvalitetnijih radnih mjesta za sve radnike?“, koju su u povodu 10. godišnjice obilježavanja Svjetskog dana dostojanstvenog rada organizirale sindikalne središnjice SSSH i NHS.
Hrvatska hitno treba povećanje svih plaća
– Hrvatska hitno treba povećanje svih plaća, uključujući minimalnu, smanjenje fleksibilnosti sustava rada uključujući i nestandardne oblike zapošljavanja i rada, treba više stalnih i sigurnih poslova, jačanje i omasovljenje sindikalnog pokreta i veću opredijeljenost za kolektivno pregovaranje – rekao je Krešimir Sever (NHS).

Mladen Novosel (SSSH) istaknuo je da su za to nužni solidarnost i zajedništvo svih radnika i sindikata! – U ostvarivanju toga cilja moramo, i hoćemo, koristiti sva sredstva koja nam stoje na raspolaganju, od pregovora za stolom, do akcija u tvornicama, tvrtkama i na ulicama.

1 KOMENTAR

  1. Ne misle oni to na realni sektor nego na uhljebe iz budžeta. Kako je to moguće ako oni koji rade imaju sve manje plaće i sve ih je manje. Kasta državnih uhljeba i parazita je sve brojnija i sve više traži a država sve siromašnija i zapravo je već u bankrotu

KOMENTIRAJTE

Upišite komentar!

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime