Na godišnjem skupu Hrvatskog gospodarskog saveza Njemačke u Mainzu mnogo se govorilo o investiranju u Hrvatsku. Nijemci već više od 10 godina u srednjoj i istočnoj Europi provode istraživanje o konjunkturi. Glasuju tvrtke članice Industrijske i trgovinske komore Njemačke. Tako njemačka vlada može, među ostalim, precizno utvrditi kakvo je poslovno raspoloženje investitora u Hrvatskoj.

Njemačka industrijska i trgovinska komora svake godine provodi anketu među svojim investitorima u Hrvatskoj. Hrvatska bi trebala shvatiti jasno upozorenje iz ankete da se pogoršava opće raspoloženje poduzetnika, kaže njemački stručnjak.

Agencija za investicije i konkurentnost bilježi značajan porast upita i novih projekata investitora iz Njemačke za ulaganje u proizvodnju autodijelova, turizam, IT i farmaciju, kaže Zdenko Lucić, ravnatelj Agencije za investiranje i konkurentnost.

U financijskim krugovima u Frankfurtu, Berlinu, ili u bavarskoj metropoli, njemački investitori dobro su obaviješteni kakva je poslovna klima i ima li prepreka za ulaganja u Hrvatsku. Hrvatski gospodarski savez, skupina mladih ljudi iz Njemačke, pokušava posredovati u ulaganjima i olakšati tim ljudima dolazak u Hrvatsku.

1 KOMENTAR

  1. Koje ulaganje u šta kad bivši političari i njihova djeca kao glavni zastupnici i uvoznici su pokrili yve perspektivno i nikome nedaju da se ubaci poneki za uvoz imaju i po 20 firmi a po 2 ili 3 zapošljena
    Narod treba hranu i to uglavnom drže a da Todorić nije počeo sa K+markom robe im konkurirati sve bi prošlo glatko čim je svoje bivše polj kombin aktivirao po svojim lancima kao konkurentnu robu presudio je sam sebi

Komentiraj

Please enter your comment!

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Please enter your name here