Ozlijeđeni hrvatski vojnik u Njemačku je prevezen uz pomoć strateških partnera, Sjedinjenih Američkih Država i Savezne Republike Njemačke, a nakon liječenja vratit će se u Hrvatsku gdje će nastaviti rehabilitaciju uz najvišu razinu medicinske pomoći.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga general zbora Mirko Šundov posjetili su pripadnika Hrvatske vojske koji je teško ozlijeđen u napadu u Afganistanu. Vojnik se nalazi u njemačkom gradu Landstuhlu.

Pripadnik Zapovjedništva specijalnih snaga, koji je stradao u terorističkom napadu u Afganistanu, od 1. kolovoza 2019. nalazi se na fizikalnoj terapiji u američkoj vojnoj bolnici ‘Landstuhl Regional Medical Center’ u Landstuhlu’, pokraj vojne baze u Ramsteinu. Vojnik se uspješno oporavlja te se očekuje njegov skori povratak u Hrvatsku. Krstičević i Šundov razgovarali su s pripadnikom ZSS-a i uputili mu želje za brz oporavak. – Drago mi je što se uspješno oporavljaš i vjerujem da ćeš se uskoro vratiti u Hrvatsku. Hvala ti na doprinosu i sudjelovanju u misiji u Afganistanu te profesionalnosti u odrađivanju zadaća. Želimo ti što skoriji povratak kući gdje ćeš uvijek imati potporu u Hrvatskoj vojsci – rekao je ministar Krstičević.

Također, ministar je ozlijeđenom pripadniku HV-a prenio pozdrave i želje za brzim ozdravljenjem od predsjednice Republike Hrvatske i vrhovne zapovjednice Oružanih snaga Kolinde Grabar-Kitarović i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića. Ozlijeđeni hrvatski vojnik u Njemačku je prevezen uz pomoć strateških partnera, Sjedinjenih Američkih Država i Savezne Republike Njemačke, a nakon liječenja vratit će se u Hrvatsku gdje će nastaviti rehabilitaciju uz najvišu razinu medicinske pomoći. Bolnica ‘Landstuhl Regional Medical Center’ u Njemačkoj, najveća je američka vojna bolnica izvan Sjedinjenih Američkih Država, u Europi koja je specijalizirana za ratnu kirurgiju.

U pratnji ministra Krstičevića i generala Šundova bili su zapovjednik Zapovjedništva specijalnih snaga brigadni general Perica Turalija i savjetnik načelnika Glavnog stožera za zdravstvo brigadni general Boris Zdilar.