Na Šalati je pravi teniski spektakl. Ni velika vrućina nije spriječila mnogo ljudi da dođu dati podršku ovom hvalevrijednom projektu, a nisu ni požalili jer se na terenu odvija pravi spektakl

Ajmo, op, op, op, tražio je Mandžukić u maniri Blanke Vlašić pljesak uoči svakog servisa. I dobio ga je. A onda, u maniri Rafaela Nadala, triput na mreži ‘smeširao’ pored Mate Pavića, koji je bio prvi tenisač svijeta u parovima.

Vruće kao u Sahari. Preko 30 stupnjeva grijalo je Šalatu, gdje je Marin Čilić okupio hrvatske sportaše kako bi skupili novac za igralište djeci iz Tordinaca.

Mario Mandžukić pokazao se kao vrhunski tenisač, gotovo da bi mogao zaigrati na nekom Futuresu, dok je, primjerice, gimnastičar Marijo Možnik toliko dobar da je prilikom servisa promašio cijeli teren. Negdje u sredini, između Možnika i Mandžukića je Andrej Kramarić.

– Čilkan je to sjajno osmislio. U šali sam mu rekao da ja mogu skupljati loptice, sad ćemo vidjeti kakav ću biti tenisač – rekao je kroz šalu Kramarić i dodao:

– Veselim se što ćemo protiv Mađarske igrati u Splitu. Ako smo se zajedno borili prije 30 godina za Hrvatsku, moramo i sad zajedno. Jedva čekam.

Mate Pavić i Andrej Kramarić izgubili su od Mandžukića i Jurine.

– Ne, Mandžo me nije iznenadio. Vidio sam ga kako trenita proteklih dana. Odmah sam skužio da je ozbiljan tenisač.

Na drugom terenu publiku je zabavljao Bojan Bogdanović.

– Bravo, Babo, majstore – sam sebi je naglas govorio najbolji hrvatski košarkaš, dok je publika ‘vrištala’ od smijeha. U igri je i drugi hrvatski NBA košarkaš, Dario Šarić.

– Sva sreća pa igram s najboljem tenisačem parova na svijetu Ivanom Dodigom. Moj je zadatak da me niko ne prebaci na mreži, a on neka kupi sve ostalo što se da – rekao je Dario Šarić.

Na polufinalne susrete došli su i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović. U polufinalu će igrati Čilić i Modrić protiv Bogdanovića i Delića te Lovren i Škugor protiv Mandžukića i Jurine. Prijenos možetepratiti od 18 sati na HRT-u 2.