MILANOVIĆ DEMONSTRATIVNO NAPUSTIO OBILJEŽAVANJE BLJESKA: “Ja u tome neću sudjelovati….”

Predsjednik republike Zoran Milanović danas je došao u Okučane na obilježavanje obljetnice vojnoredarstvene akcije Bljesak nakon što je u povorci zamijetio oznake HOS-a s porukom “Za dom spremni”.

“To je namjerna provokacija. Ja to smatram gaženjem žrtava i sjećanja na ovaj događaj”, kazao je Milanović.

Dodao je da ubuduće gdje god bude ovakva situacija u tome neću sudjelovati.

Milanović je Okučanima trebao zajedničkim vijencem i paljenjem svijeća s predsjednikom Hrvatskoga sabora Gordanom Jandrokovićem i predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem odati počast poginulima u operaciji “Bljesak”.

Njome je nakon četiri godine okupacije oslobođena zapadna Slavonija te je uspostavljen nadzor nad autocestom Zagreb-Lipovac i željezničkom prugom prema istočnoj Slavoniji.

– Jedan sudionik se skinuo u odoru sa znakom ‘Za dom spremni’ i ja u tome ne želim sudjelovati. To je namjerna provokacija, smatram to gaženjem žrtava i sjećanja na ovaj događaj. Ubuduće gdje god bude ovakva situacija ja u tome neću sudjelovati. Premijera i predsjednika sabora razumijem, oni moraju – rekao je Milanović, javlja N1 Televizija.

Drugi put će, nadajmo se, samo zbog njega veterani HV-a koji su se borili protiv snaga JNA u Zapadnoj Slavoniji staviti petokrake.

NIJE SUDJELOVAO NI 95.: “Ni ubuduće neću sudjelovati komemoracijama ako bude ustaških obilježja”

HEBRANG ZA “DNEVNO”: Milanović kipti od mržnje! Ovo je kletva hrvatskih heroja

(Visited 1 times, 1 visits today)