Izaslanstva Ministarstva obrane Republike Hrvatske i Oružanih snaga RH danas su sudjelovala na misi zadušnici za sve poginule i umrle hrvatske branitelje u crkvi Svete Mati Slobode u Zagrebu povodom obilježavanja Dušnog dana, priopćili su iz MORH-a.

Na misi zadušnici, uz izaslanstva MORH-a i OSRH, sudjelovali su pripadnici Počasno-zaštitne bojne i svečanog postroja MUP-a te Klapa HRM-a “Sveti Juraj”. Misu je predvodio Vojni ordinarij u RH monsinjor Jure Bogdan, koji je ovu priliku iskoristio da još jednom podsjeti na žrtvu hrvatskih branitelja koji su svojim herojskim činom postali sinovi Domovine.
“Zašto je ovaj dan za nas toliko važan i zašto smo ovu misu za pokojne branitelje stavili baš na današnji dan? Mi se na Dušni dan podsjećamo pobjede života. Spomen svih vjernih mrtvih temelji se na kršćanskim istinama vjere o zagrobnome životu. Poslije smrti svaki čovjek, njegova duša stupa pred lice Božje. Dakako, tu svi imamo mnoštvo pitanja – kako se to događa i kako to izgleda.
Oni koji umiru u Božjoj milosti i prijateljstvu žive zauvijek s Kristom i zauvijek su slični Bogu. Živjeti u nebu znači živjeti s Kristom ostvarujući svoj pravi i konačni identitet”, rekao je mons. Jure Bogdan. Istaknuo je golemi doprinos hrvatskih branitelja za stvaranje samostalne i neovisne Hrvatske, poručivši: „Nebo je čovjekov krajnji cilj i ostvarenje njegovih najdubljih težnji, stanje konačnog blaženstva.
Hrvatski branitelji sada se nalaze s one druge strane, a mi im upućujemo svoje molitve i sjećajmo ih se svakog dana. Neka se istina o hrvatskim braniteljima proširi i među mladima, neka u obrazovni sustav uđe prava istina o našim braniteljima“.

Nakon mise izaslanstva su položila vijence i zapalila svijeće ispred spomen obilježja “Sveta Mati Slobode”.