NA VALU MEDVEDOVOG ZAKONA Izmislio ratni put, krivotvorio potpise svjedoka i zatražio status branitelja

Policija iz Vodica podnijela je kaznenu prijavu protiv 64-godišnjaka koji je pokušao prevarom doći do braniteljskog statusa.

Iako rata vidio nije, 64-godišnjak je krivotvorio dokumentaciju i potpise izjava svjedoka o tome da je od 1991.g. pa na dalje bio pripadnik ratnih postrojbi šibenske Policije, odnosno MUP-a RH na šibenskom i vodičkom području.

Htio u braniteljsku mirovinu

I onda je toj istoj PU šibensko-kninskoj 24. veljače zajedno s krivotvorenim ratnim putom kojeg je izmislio predao zahtjev radi ostvarivanja povlastica koje donosi Zakon o hrvatskim braniteljima i povlastica za odlazak u mirovinu, piše Slobodna Dalmacija.

Policijskim službenicima nije dugo trebalo da utvrde kako ga nema u evidenciji , krenula je kriminalistička istraga koja ga je raskrinkala i završila podizanjem kaznene prijave. A za kazneno djelo pokušaja prijevare i krivotvorenja isprava prijeti mu kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci do dvije godine.

Podsjetimo, samo u prvih pet mjeseci ove godine, zbog novog Zakona o braniteljima kojeg je predstavio ministar Medved, status ratnog vojnog invalida zatražilo novih 8490 osoba. Uz to, podnešeno je 10.245 zahtjeva za ostalim pravima iz novog Zakona (pravo na novčanu naknadu za nezaposlene branitelje, besplatne udžbenike, status člana obitelji preminulog HRVI-ja, obiteljsku invalidninu, status HRVI-ja na temelju zatočeništva u logoru).