Navijači Širokog pokazali sliku Praljka, sudac je prekinuo meč

Kako stoji u zapisniku delegata utakmice, radilo se o diskriminatornom ponašanju te su igrači zbog toga morali u svlačionicu. Škripari su nakon toga napustili Pecaru, a susret je nastavljen

Široki Brijeg je u 18. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine svladao Zvijezdu 4-0 na domaćem terenu za sedmu ovosezonsku pobjedu u utakmici koja je prekinuta zbog transparenta domaćih navijača.

Navijačka skupina Škripari na ogradu stadiona Pecara postavila je fotografiju hrvatskog generala Slobodana Praljka povodom druge godišnjice osuđujuće presude na Haškom sudu i njegove smrti. Iznad nje na transparentu je pisalo:

– Živio sam časno, izdale me Jude, vašu optužnicu ne prihvaćam, “časni” sude.

Uočivši to, glavni sudac Sabrija Topalović iz Zenice nogometaše je poslao u svlačionicu. Ipak, igra se nastavila.

“Na terenu za igru nije bilo incidenata dok je na dijelu sjeverne tribine s organiziranom navijačkom skupinom “Škripari” bilo diskriminatornog ponašanja, zbog čega je glavni sudac u 31. minuti prekinuo utakmicu i poslao igrače u svlačionicu”, napisao je u zapisniku delegat Amir Hadžić iz Velike Kladuše i dodao:

“U prekidu koji je trajao sedam minuta aktivirana je krizna skupina, a u međuvremenu su navijači s tog dijela tribine napustili stadion. Korektan doček i ispraćaj gostujuće ekipe i službenih osoba.”

(Visited 1 times, 1 visits today)