Seehofer je taj rok zatražio u ponedjeljak, kazavši da će naložiti graničnoj policiji da počne vraćati migrante ako Merkel ne ispuni obećanje da će na europskoj razini pronaći rješenje za ilegalnu migraciju.

Spor oko tog pitanja doveo je u pitanje 70-godišnje savezništvo Merkelinog CDU-a i bavarskog CSU-a i zaprijetio opstanku njemačke vlade.

Po izvorima, Merkel je kazala da će se 1. srpnja obratiti javnosti u pogledu svojih napora da sklopi bilateralne sporazume s državama članicama EU-a o vraćanju migranata koji su već registrirani negdje drugdje u Uniji.

Europski summit 28. i 29. lipnja u Bruxellesu bit će posvećen sporu između europskih zemalja oko migracije.

Merkel je prethodno u ovom sporu tvrdila kako bi unilateralne odluke na njemačkoj granici mogle potkopati europsku solidarnost i stvoriti probleme s Austrijom koja bi podnijela najveći teret za većinu odbijenih migranata.

Talijanski, austrijski i njemački ministar unutarnjih poslova, tvrdolinijaši u gorućem migrantskom pitanju, priopćili su u srijedu da žele uspostaviti ‘osovinu dragovoljaca‘ koji će suzbijati ilegalnu imigraciju.

Tu ‘osovinu’ čine talijanski ministar unutarnjih poslova Matteo Salvini, austrijski Herbert Kickl, obojica krajnji desničari, i njihov konzervativni njemački kolega Seehofer.

To je bio novi težak udarac za Merkel koja je već na meti kritike u zemlji zbog svoje odveć velikodušne politike azila zbog koje je Njemačka 2015. primila preko milijun migranata koji i dalje pristižu.

32 KOMENTARI

  1. koda zaziva Adolfa da joj da signal pinelom di da preseli jeftinu radnu snagu sa kojom sa kojom se zaigrala ko sa lutkicama ali omjer 1 barbie 10tisuća duša od krvi i mesa.dozivala ih humanitarno preko 7 gora i 7 dola i svima nabila probleme.new day D ali humanitarni.GOSPOĐO OPROSTITE EVO VAM ONIH 7,8 MILIONA IZBJEGLICA KOJE STE DOZIVALI JER PO KOJOJ POLUZI ONA IMA VEČU MOĆ OD CJELOG BALKANA ILI ITALIJE SA DJELOM PO KOJE EU DRŽAVE DA IM IH PUSTI PRED GRANICE I NEK RJEŠI SVOJ BDP KOJI JE HTJELA PODIGNUTI.NEK VIDI DA TO NIJE TAMO DALEKO NEGO ZAOZBILJNO NA ISTOM PLANETU.I KINEZI USAD 1-0 ALI KINEZI SU IM CARINE IZ ŠKARICA SA 35METARA U ZADNJIM SEKUNDAMA ZABILI.NEK TIVI TRUMP KOLIKO JE TEŽAK KRAMP.ZAR NAS MILIJRDE MOŽE 20AK LIKOVA KO NA ŠAHOVSKOJ PLOĆI VRTITI I IGRATI PARTIJU PO PARTIJU!?!!!

  2. I sada ce nasim dupeliscima eu birokrata niti naredeno da zagade slavoniju i baranju sa tim ljudskim olosem i otpadom koji potiho islamizira europu pitanje koliko katolickih crkvi ima u saudijskoj arabiji a koliko dzamija u europi

  3. kaj je Frau ? previše ih je došlo? a sada sve neregistrirane van iz zemlje? još ne vjerujem , kažu par milijuna? a isilovci se prijetili da će poslati milijun…. e nije uspio NWO i EU expozitura pa sada novi dolaze a stare bi vračala? ma mrš a kuda to? kao nije znala što radi? znala ali ih je izbor TRUMPA SVE ZJB!!!

Komentiraj

Please enter your comment!

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Please enter your name here