Komentirajući uhićenje Lukajića, kojemu je određen jednomjesečni pritvor u sklopu istrage pokrenute zbog sumnje da je zapovjedio i izravno sudjelovao u zlostavljanima zatočenika u logoru Manjača, Dodik je kazao kako bi Hrvatskoj “bilo najpametnije” da ga odmah oslobodi, zaprijetivši kao će u protivnom biti posljedica.

“Hrvatskoj bi to bilo najpametnije da učini zbog dobrih odnosa koje njegujemo i pokušavamo izgraditi i s Hrvatima u BiH”, kazao je Dodik novinarima na Mrakovici gdje je sudjelovao u obilježavanju 76. obljetnice ofenzive koju su na Kozari povele njemačke i ustaške postrojbe u Drugom svjetskom ratu u nastojanju da unište glavninu partizanskih snaga pri čemu je ubijeno i otjerano u logore na tisuće civila s tog prostora.

Dodik je pak ovu manifestaciju iskoristio kako bi ponovo govorio isključivo o stradanju Srba tvrdeći kako su oni bili jedini borci protiv fašizma dok su Hrvati i muslimani, kako tvrdi, uglavnom podupirali kvislinšku NDH.

“Nemoguće je prihvatiti nametnutu kvalifikaciju komunističkog sustava da se radi o žrtvama fašizma. Radi se o ubijanju i istrjebljenju Srba u tom vremenu o čemu svjedoče brojna stratišta”, kazao je Dodik.

Ponovio je i svoje ranije tvrdnje kako su Srbi “poklonili” slobodu svim drugim narodima na području bivše Jugoslavije a nju je pak usporedio s današnjom BiH koju je opisao kao “još jednu iluziju” u koju je srpski narod na silu uguran iako mu je želja samostalna srpska država. (Hina)

71 KOMENTARI

  1. Haa Ma tko se vas stakora i zeceva vise boji Mozete samo lajati iza busije a kad se pojavi Hrvatski Bojovnik ili Kosovar bjezite ko zecevi da si i noge polomite u bezaniji Haa jadni srbici bjednici samo znaju lajati,,M atko vas vise slusa idioti ludjaci u kamenom dobu.

  2. Govno je pogriješilo u nazivu vojske u kojoj su bili.Svi su bili u četnicima.Jadan je onaj koga su oni oslobađali i darovali mu slobodu.

  3. Prijetiti Hrvatskoj nije baš pametno. No neki tijekom povijesti nisu ništa naučili ili nisu izvukli neke korisne pouke. Kasno je za šale i pošalice, držite te se stvarnosti, ne bauljajte po sadašnjosti, jer budućnosti nemate.

Komentiraj

Please enter your comment!

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Please enter your name here