U okviru projektnog elementa pružanje usluga psihosocijalne pomoći projekta „Poboljšanje kvalitete života hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata kroz razvijanje mreže izvaninstitucionalnih usluga“ koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda u Alkarskim dvorima u Sinju dana 20.5.2019. održana je prva provedbena radionica.

Radionicu su organizirali korisnik Zajednica VOMP HV i partner na projektu Udruga tenkista veterana Domovinskog rata Cetinske krajine.

Radionici je prisustvovao 21 hrvatski branitelji i 1 član obitelji hrvatskih branitelja s područja Splitsko-dalmatinske županije.

Pripadnicima ciljane skupine prezentiran je projekt i aktivnosti koje će se provoditi u sklopu projekta.

Kroz aktivnost pružanje usluga psihosocijalne pomoći predviđeno je provođenje programa prevencije i zaštite mentalnog zdravlja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji  stradalnika Domovinskog rata. Program provodi psihijatra prim.doc.dr.sc. Boran Uglešić koji je u  okviru radionice održao predavanje na temu ‘PTSP BOLEST ILI REALNOST’.

Kroz predavanje prim.doc.dr.sc. Boran Uglešić psihijatar ukazao je na kliničke manifestacije PTSP koje se ogledaju u psihičkim i tjelesnim simptomima te na dosadašnja iskustva u liječenju istog.

Po završetku predavanja uslijedila su otvorena pitanja i razgovor s psihijatrom pri čemu su prisutni upućeni na mogućnost sudjelovanja u individualnim treninzima s psihijatrom te je dogovorena daljnja suradnja u aktivnostima na projektu.