Vijeće županijskog suda u Zagrebu je u petak tijekom ročišta protiv Branimira Glavaša iz spisa kao nezakonit dokaz izdvojilo iskaz krunskog svjedoka Krunoslava Fehira!

Ovaj potez suda Documenta – centar za suočavanje s prošlošću, tumači kao pokušaj oslobađanja Branimira Glavaša:

“Dramatično svjedočenje Krunoslava Fehira, bivšeg pripadnika tzv. Branimirove osječke bojne, govori o brutalnosti i bezobzirnosti u postupanju prema zatočenim civilima srpske nacionalnosti. Podsjećamo da je ubijeni Čedomir Vučković bio prinuđen ispiti akumulatorsku kiselinu”, kaže se u priopćenju Documente koja smatra da takav tijek ponovljenog kaznenog postupka prema svemu sudeći ima za cilj donošenje oslobađajuće presude za Glavaša.

“Nepravomoćnom odlukom sutkinje Tanje Pavelin eliminira se inkriminirajući iskaz svjedoka protiv Branimira Glavaša u slučaju “Garaža”, a ranijom odlukom izvanraspravnog vijeća Županijskog suda u Zagrebu, pod predsjedanjem suca Ivana Turudića o razdvajanju postupka eliminirani su iskazi suoptuženika koji terete Glavaša u kontekstu zločina počinjenih nad civilima u slučaju “Selotejp”, kažu iz Documente i dodaju:

“Vrhovni sud je u svojoj odluci od 07. lipnja 2016., kojom je predmet vraćen pred prvostupanjski sud, naglasio da iskaz ključnog svjedoka Krunoslava Fehira ne predstavlja nezakonit dokaz, čak i u situaciji kada su zakonske odredbe koje su bile na snazi u trenutku dodjele i dobivanja statusa krunskog svjedoka isključivale mogućnost dodjele ovog statusa osobama koje su počinile ili pokušale počiniti kazneno djelo ubojstva. Kako u obrazloženju navodi Vrhovni sud, neovisno je li se svjedoka Fehira ispitivalo u svojstvu “krunskog” ili “običnog” svjedoka, on je bio dužan govoriti istinu i ništa nije smio prešutjeti u vezi s kaznenim djelom”.

Dnevno.hr

72 KOMENTARI

 1. Ta “žena“ da štogod vrijedi i ima bilo kakvog korisnog znanja ne bi se bavila ovim nakaradnim idiotarijama.
  Ništa drugo u životu pametno i korisno nije radila niti zna raditi osim dijeliti lekcije o moralu i poštenju svima nama koji itekako pamtimo DR i znamo tko je koga napao i tko je radio zločine (Ovčara , Škabrnja itd itd) i da mi takva SPODOBA soli pamet godinama u mojoj HR u kojoj je ona samo GOST (ne dobrodošao) je previše.

 2. Pa neće valjda ta ljudska spodoba odlučivati vo sudbini Glavaša, koji joj je uostalom omogućio da sada riga i po njemu i po cijeloj Hrvatskkoj, ne samo ovdje već i po svijetu.Zar nije vrijeme da ona prestane ? Zašto joj se dopušta toliki medijski prostor? Po čemu je to ona toliko “zaslužna”? ili je se hrvatska vlada boji? Zašto ?

 3. Kravo Glavasu je to narihtao ona lopina od smradera kada .mu je ovaj prigovorijo da se nedjeli proracuska srestva jer je Slavonija naj vise stradala a pomoc ide u Dalmaciju i onda je reka da Glavas djeli zemlju pa su igre pocele iGeneral od Heroja posto zlocinac pa nesto i mi kravo znamo jebe se meni ja netrebam nicije glasove ja sam svoju misiju na ovom svjetu zavrsijo i zato slobodnogovorim ne podilazuici nikome dans te je covjek za gemist u stanju napraviti zlo

 4. GDJE JE TA ZENA RODJENA..DO RATA ZIVJELA?
  ZINI ZENO NA SVA CETNICKA ZVJERSTVA PROTIV HRVATA.
  HRVATSKA TE UHLJEBILA DA PRLJAS HRVATE..
  ZLO TI IZ OCIJU SIJEVA.
  SKINITE JE IZ VIDOKRUGA
  TKO JOJ SAJE PRISTOR U MEDIJINA??

 5. Vrati se u dolunu gubavaca iz koje si isplazila i bila tamo dok je Glavaš bija na braniku domivine da viteški Osijek ne doživi sudbinu viteškog VUKOVARA kurvetino ugrožena al od lipote nakazo mrš ZA DOM SPREMNI

 6. Koja je to zlocasta zena ako je tako mogu nazvati sta ne osudjuje partizanskei komunisticka ubojstva nevinih ljudi zena i djece kako uopce ima gaca se javljati i uopce otvarati usta zavezi gusko glupa vec jednom ti i tvoje komunisticke navale ZDS BOG I HRVATI PROKLET BIO TKO NAS MRZI

 7. Četnikuša sa krvavom petoktakom krvnika braće po zločinima nad Hrvatskim narodom,, Glavaš i svi naši Branitelji su nedužni i lažno suđeni po yu sudcima sa četnicima lažnim svedocima ebo ih onaj tko ih je abolira , i zaštitija .a Branitelje nam progone,To nema nigdje u svijetu, što se radi po toj Hrvatskoj.

 8. Bože nas oslobodi od ovakovih zloduha nakaza kao što je ova četnikuša . Uh, dabome da ni jedan Branitelj nema zločina, nego je mora uništiti četnike agresore ili će biti uništeni branitelji. dakle ova Hrvatska ima izdaice sudce iz propale Yu tvorevine a znamo čiji su to sudci i slušaju svjedoke četnike koji su abolirani i zaštićeni, ebo ih onaj tko ih je abolira, neznam zašto su abolirani ,agresori, to nema nigdje u svijetu , Dakle svi naši Branitelji su lažno osuđeni i zatvarani radi krvnika četnika, pokrtenimo istinu u Hrvatskoj i počmimo suditi otim yu sudcima i četnicima ,a naše Branitelje staviti na čelo države, drugačije ćemo ponovo imati domaće agresore od četnika i udbaške bande.

Komentiraj

Please enter your comment!

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Please enter your name here