U Novom Selu Rok pokraj Čakovca otkriveno je danas na Dan državnosti spomen-obilježje poginulom hrvatskom branitelju Zlatku Ovčaru.

Kao policajac u obranu domovine dragovoljno se uključio u kolovozu 1991. godine, bio je pripadnik 6. bojne 1. gardijske brigade Tigrovi i sudjelovao je u borbama na području Nove Gradiške i Novske. Poginuo je 8. listopada 1991. godine prilikom zračnog napada u Starom Grabovcu u dobi od 20 godina.
Izaslanik ministra branitelja na svečanom otkrivanju spomen-obilježja bio je Đuro Glogoški, koji je rekao da ga žalosti što mladi danas odlaze iz Hrvatske. Jedinstvom kakvo smo imali u Domovinskom ratu danas trebamo, dodao je, graditi zemlju kako bi se u njoj mogli normalno živjeti i raditi.
Spomenik su otkrili roditelji poginulog branitelja, a polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća počast su dali članovi njegove obitelji. izaslanstva Ministarstva branitelja, Grada Čakovca, Međimurske županije, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, PU međimurske i brojni mještani Novog Sela Rok.