“Nadamo se da, nakon što pročitate navedeno, nećete imati nemirne snove. Kao što mnogi od nas imaju. A potomci žrtava čak i noćne more. Nije ovo, nažalost, jedini slučaj neviđenog četničko-partizansko-komunističkog zločina nad hrvatskim civilima u vrijeme drugog svjetskog rata. Dogodilo se je nešto slično i u Zrinu i Španovici. A ponovilo se je za vrijeme srbočetničke agresije, uz asistenciju JNA (crvene zvijezde petokrake), 1991. godine ( Vukovar, Škabrnja, Lovas, Ilok, Tovarnik, Baćin, …). No, Hrvati su Vam, Ekselencijo, prilično žilav narod. Ima u nas, i u današnje vrijeme, zanesenjaka i moralnih divova koji su u obrani ISTINE spremni sami sebi oduzeti život. Na primjer popiti otrov u haškoj sudnici.”, poručili su u otvorenom pismu veleposlaniku Robertu Kohrsotu, mr.sc. Arna Šebalj, Mare Prpić dipl.ing. i Jurica Jurišić ing.

Podsjetimo, krajem prošlog tjedan u Srbu je svečano otvoren obnovljeni Mjesni dom – Spomen dom boraca NOB-a. Dom je otvorio veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj Robert Kohorst, jer je SAD donirala i novac za obnovu ovog doma. Uz Kohorsta javnosti su se obratili predstavnici Srpskog narodnog vijeća, općine Gračac i Zadarske županije, piše 057info.hr.

> SAD obilno financirale obnovu Spomen doma boraca NOB-a u Srbu: zašto Vlada nije obavijestila Amerikance o zločinima na tom mjestu?

Tim su povodom veleposlaniku Kohorstu otvoreno pismo uputili mr.sc. Arna Šebalj, Mare Prpić dipl.ing. i Jurica Jurišić ing.

Njihovo pismo donosimo u cijelosti.

“Predmet: Protest protiv načina obnove Mjesnog doma u Srbu i Vaše uloge u tome.

Štovana ekselencijo, gospodine Kohorst, Ovih smo dana u medijima pročitali da je američka vojska donirala 350.000 dolara za obnovu Mjesnog doma u Srbu. Kako neka pojašnjenja po tom pitanju ne namjerava napisati naša protunarodna nelegitimna vlast (nadamo se ne zadugo), koja polako ali sigurno klizi u liberalni totalitarizam, osjećamo potrebu sami stati u obranu i s t i n e.

Kao i u slučaju nedavnog pokušaja imenovanja potpuno nekompetentnog Borisa Blažekovića na dužnost generalnog konzula RH u New Yorku, te neistinitog i uvredljivog izvjeća State Department-a o stanju ljudskih prava u RH. Jer – nije riječ tek o Mjesnom domu u Srbu.

Riječ je o sastavnom dijelu spomeničkog kompleksa posvećenog ustanku naroda Hrvatske protiv fašizma 27. srpnja 1941. A tu već nastaje, ne mali, problem. Poradi:

– turbulentnosti trenutka, u kojemu civilizacija mora doživjeti temeljiti zaokret i vratiti se u sferu normalnog, ili će se sunovratiti u nepovrat (a što je baš predsjednik Trump, u nedavno održanom govoru na skupštini UN-a, posebno naglasio);

– orwelovske zbilje današnjice, u kojoj se nakaradno i bolesno nameće kao napredno, krvnici štuju, a žrtve opetovano ubijaju ( recimo dodjele, već više puta kompromitirane, Nobelove nagrade štovatelju lika i djela ratnih zločinaca književniku Handkeu);

– političke korektnosti, koja zdravom razumu i logici ne dopušta pravo građanstva te svako kritičko promišljanje što nije na tragu globalističkih tlapnji proglašava govorom mržnje (i izaziva neviđenu najezdu „vučjih čopora“ spremnih „mrziteljima“ uništiti život)

; a temeljem Rezolucije Europskog parlamenta od 19. rujna 2019. kojom se osuđuju, ne samo fašistički, nego i komunistički zločini, mi, niže potpisani, ponizno molimo Vas Ekselencijo i vlasti SAD-a, da učinite jednu sitnu lustracijsku gestu.

Molimo Vas da, koristeći svoju čast i ugled, zatražite od Vlade Republike Hrvatske da: – dio Mjesnog doma u Srbu, umjesto naziva Spomen dom ustanku naroda Hrvatske protiv fašizma, nosi naziv Spomen dom žrtvama Boričevca masakriranim od strane četnika i komunista 27. srpnja 1941.;

– povijesnu građu kojom će predmetni spomen dom biti opremljen pripreme povijesničari, temeljem povijesnih činjenica, a ne etnobiznismen i četnikov potrčko Milorad Pupovac ;

– učitelji i mentori, mladima i svima zainteresiranima, iz tako pripremljene povijesne građe, do u detalje prezentiraju što se je to dogodilo 27. srpnja 1941. na lokalitetu Boričevac, što će reći tko je ustao, protiv koga je ustao, na koji način je ustao i kakav je rezultat postigao.

Kako biste se i prije kompletiranja predmetne povijesne građe, na gore opisan način, detaljnije upoznali s nepobitnim činjenicama, upućujemo Vas na slijedeću literaturu: Max Bergholz (američko-kanadski povjesničar, sveučilišni profesor u Montrealu): Nasilje kao generativna sila/Identitet, nacionalizam i sjećanje u jednoj balkanskoj zajednici Josip Pavičić (hrvatski književnik i nakladnik): Dossier Boričevac U prilogu Vam dostavljamo preslik Otvoreng pisma Josipa Pavičića Miljenku Jergoviću pod naslovom U temelju SFR Jugoslavije ustanički zločin iz 1941.

Nadamo se da, nakon što pročitate navedeno, nećete imati nemirne snove. Kao što mnogi od nas imaju. A potomci žrtava čak i noćne more. Nije ovo, nažalost, jedini slučaj neviđenog četničko-partizansko-komunističkog zločina nad hrvatskim civilima u vrijeme drugog svjetskog rata. Dogodilo se je nešto slično i u Zrinu i Španovici. A ponovilo se je za vrijeme srbočetničke agresije, uz asistenciju JNA (crvene zvijezde petokrake), 1991. godine ( Vukovar, Škabrnja, Lovas, Ilok, Tovarnik, Baćin, …)

No, Hrvati su Vam, Ekselencijo, prilično žilav narod. Ima u nas, i u današnje vrijeme, zanesenjaka i moralnih divova koji su u obrani ISTINE spremni sami sebi oduzeti život. Na primjer popiti otrov u haškoj sudnici. I na trenutak makar zapanjiti arhitekte političke korektnosti i novog svjetskog poretka. Kad ih već ne mogu posramiti. Jer srama nemaju.”