Policija ovaj tjedan vrši poseban nadzor, jedna stvar će se prioritetno sankcionirati

12.04.2012. Rijeka - Akcija prometne policije na nivou Policijske uprave Primorsko goranske kojom se vozaci kontroliraju koriste li pojas i pricaju li na mobitel. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
12.04.2012. Rijeka – Akcija prometne policije na nivou Policijske uprave Primorsko goranske kojom se vozaci kontroliraju koriste li pojas i pricaju li na mobitel.
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U srijedu, 14. ožujka, policija će provesti akciju “Nadzor korištenja sigurnosnog pojasa” u kojoj će sankcionirati ciljane prekršaje nekorištenja sigurnosnog pojasa i dječje sjedalice.

“Osim prema vozačima i putnicima na prednjim sjedalima, mjere će se poduzimati i prema putnicima na stražnjim sjedalima vozila, kao i u slučaju nepropisnog prijevoza djece, sukladno važećim zakonskim odredbama”, najavljuju iz Policijske uprave zagrebačke.

Inače, cijeli ovaj tjedan, od 12. do 18. ožujka na području zemalja Europske unije provodit će se ciljane aktivnosti vezane uz sigurnost prometa na cestama i to nadzor korištenja sigurnosnog pojasa tijekom vožnje.

Iz Policijske uprave zagrebačke najavljuju i kako će u tom periodu prioritetno nadzirati i sankcionirati ciljane prekršaje te pozivaju vozače i putnike u cestovnom prometu da se pridržavaju zakonskih odredbi.

(Visited 11 times, 1 visits today)