Policijski vježbenik pio, pa pokazivao pištolj prijatelju. Oružje je opalilo, mladić je ranjen…

Prijatelju je pokazao oružje iako je znao da prilikom konzumacije alkohola ne smije rukovati oružjem...

Alkohol i oružje nikada nisu išli zajedno, no kad te dvije stvari spoji policijski vježbenik, onda osim ranjavanja druge osobe i kaznene prijave, uslijedi i udaljenje iz službe zbog teže povrede službene dužnosti. I dok mladi policijski vježbenik PU zagrebačke čeka disciplinski postupak na nadležnom Disciplinskom sudu, njegovi kolege dovršili su nad njim kriminalističko istraživanje

Sve je počelo 27. siječnja oko 4,45 sati u obiteljskoj kući u Ulici Gorički odvojak na zagrebačkom Maksimiru gdje se mladi policajac s 25-godišnjim prijateljem družio. Konzumirali su alkoholna pića te je u jednom trenutku iz metalnog ormara namijenjenog za sigurno čuvanje oružja, uzeo pištolj za koji posjeduje važeći oružani list za držanje i za nošenje. Potom je prijatelju pokazao oružje iako je znao da prilikom konzumacije alkohola ne smije rukovati oružjem. Time je, ističu iz PU zagrebačke, njihov mladi kolega svjesno doveo u opasnost svoj i prijateljev život. U jednom je trenutku došlo do slučajnog opaljenja streljiva čije je zrno pogodilo 25-godišnjaka u predjelu obje noge.

Ozlijeđeni je mladić vozilom hitne pomoći prevezen u KBC Zagreb, a u kuću policijskog vježbenika pristigla je policija. Temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu obavljen je pretres doma te je pronađeno poluautomatsko oružje točnije puška PAP s pripadajućim bajunetom te više komada streljiva, a koje je kao oružje, sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja za građane zabranjeno.

Nesavjesni policijski vježbenik je predan pritvorskom nadzorniku uz dvije kaznene prijave – dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te nedozvoljenog držanja oružja.

(Visited 10 times, 1 visits today)