Potvrđeno: Uočena splav iz satelita!

Glavni tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske Neven Melvan potvrdio je da je uočena splav iz satelita, javlja Morski.hr.

Pratimo tijek događaja

17,00 S obzirom da se radi o satelitskoj snimci, radi se o dva sata odmaka. Svi upotrebljivi brodovi upućeni su prema navedenoj lokaciji!

ALP Striker je promijenio smjer prema zapadu i ubrzao na 15.4 čvorova, što je najveća brzina u posljednja tri dana. U traganju sudjeluje šest brodova, te američki i francuski zrakoplovi.

CROSS je pozvao i tri dodatna trgovačka broda da promijene smjer i upute se prema području iz kojeg je odaslan signal.

Velika potraga za nestalim pomorcima, među kojima je i hrvatski kapetan Dino Miškić, možda je došla kraju.

Brodovi na Atlantiku iznenada promjenili smjer i krenuli prema istom mjestu

15,19 Na stranici koja prati kretanje brodova Marine Traffic tijekom posljednjih nekoliko sati moglo se vidjeti da je nekoliko brodova promijenilo kurs kojim su plovili.

Trenutačno je na vrlo maloj udaljenosti nekoliko brodova. Pomorci u grupi Bourbon Rhode Rescue na Facebooku protumačili su to kao akciju spašavanja, odnosno tvrde da je vjerojatno u Atlantiku uočeno nešto zbog čega su brodovi skrenuti s kursa, piše Dnevnik Nove TV.

Mnogi od njih nadaju se da je uočen splav ili više njih, na kojima bi mogli biti nestali pomorci na čelu s hrvatskim kapetanom potonulog broda Bourbon Rhode Dinom Miškićem.

Trenutačno nema službenih informacija, no obitelji nestalog Miškića i šestorice Ukrajinaca nadaju se da je završena potraga za njima te očekuju dobre vijesti. Iz Ukrajine se neslužbeno doznaje da je uhvaćen nekakav signal te da zbog tog signala brodovi mijenjaju kurs i idu u istom smjeru.

Sazvan hitan sastanak hrvatskih diplomata s francuskim dužnnosnicima

Imamo potvrdu da je saszvan hitan sastanak hrvatskih diplomata s francuskim dužnosnicima, piše Morski.hr.

Kako doznajemo, uskoro se treba održati sastanak hrvatskih diplomatskih predstavnika u Francuskoj s tamošnjom diplomacijom. Ne zna se još zašto.

(Visited 1 times, 1 visits today)