PREZENTACIJA PROJEKTA ‘POBJEDNICI’

U Alkarskim dvorima – Sinj, 15.travnja u 10:30 sati počinje projekcija separata “Cetinske kraine u Domovinskom ratu” i “Maslenice”.

Riječ je o izdvojenim sadržajima iz gotovih filmova unutar projekta “Pobjednici”, kojeg se radi po predlošku koji je pripremio Glavni Stožer OS RH i kojeg je tema rekapitulacija Domovinskog rata. Glavni lik u projektu su Oružane Snage RH, MORH je osigurao arhivu i snimanja bojevih djelovanja na vojnim poligonima kao simulacije bojevih djelovanja u ratu, uz arhivske snimke Hrvatskih Vojnih Glasila i MUP-a.

Za potrebe projekta, pa tako i predmetnih separata, rađene su 3D animacije na 3D modelima, gdje se prostorno definiralo kretanje neprijateljskih i naših snaga, a prostor je dodatno, sniman bezpilotnim letjelicama tzv. dronovima.

Gotov projekt će ući u program HVU kao pomoćno nastavno sredstvo, a već se odvijaju javne projekcije diljem RH, različitih tema iz opusa samog projekta. Po završetku zadnjeg filma iz serijala, kreće se u implementaciju serijala u obrazovni sustav na području RH. Projekt djelatno podupire Ministarstvo hrvatskih branitelja, koje je i bilo pokrovitelj projekcija povodom obljetnica Škabrnje i Vukovara.

Autor: Nenad Šestić, produkcija Studio 23