Priopćenje Udruge ratnih veterana 9.gbr. “Vukovi” podružnica Benkovac

14955771_1863614233870835_2307926591953151397_n

Potaknuti nedavnim uhićenjima pripadnika HVO-a u Bosanskoj posavini odlučili smo se pismeno očitovati prema javnosti te iznijeti viđenje naše udruge o odnosu cjelokupnog društva prema „malom“ branitelju .
Naša udruga u potpunosti daje potporu svim uhićenim pripadnicima HVO-a jer su branili svoja ognjišta i sačuvali Hrvatsko biće na tim prostorima.
Danas Hrvatske majke plaču sa obje strane rijeke Save. ZAŠTOOOO???
Zar zbog toga što su njihovi sinovi branili i obranili Hrvatski narod, što su htjeli da njihova djeca žive slobodno, što nisu dozvolili da se zatre Hrvatska krv………………ZAR ZBOG TOGA???
Da, izgleda da su to razlozi.
SRAMOTA!!
Kod nas u Hrvatskoj se odvijaju procesi protiv Hrvatskih branitelja koje se isto tereti za navodna zlodjela iz prije navedenih razloga .
Samo, nedostaju neki detalji.
Masovna podrška tim herojima domovinskog rata od strane Hrvatskih ljudi diljem LIJEPE NAŠE, priopćenja za javnost Hrvatskih braniteljskih udruga u korist podrške procesuiranim braniteljima, glas braniteljske populacije nadasve.
Upitajmo se gdje smo i što smo! Zar nam toliko malo znače poginuli Hrvatski heroji koji su svoj život dali da bi se mi danas prepirali i svađali međusobno….ISTOK…..ZAPAD….SJEVER….JUG????!!!!!!
Pa mi smo HRVATSKA, taj ISTOK i ZAPAD i SJEVER i JUG!
Dio Hrvatskog puka (braniteljskog naravno) pokušava održati sjećanja na sve naše heroje iz Domovinskog rata i odavati počast i pijetet kakav i zaslužuju, ali ne mogu sami. Nedostaje taj zajednički osjećaj svih Hrvata DA SE NE ZABORAVI .
Ovih dana takav jedan heroj proživljava vjerojatno najteže dane u svom životu.
14991786_1863614280537497_7215468202871237619_n
JOSIP MRŠIĆ-JOLE ratni zapovjednik mehanizirane satnije oklopne bojne 9.gbr. „Vukovi“.

Nakon što je vodio svoje ljude tijekom Domovinskog rata u borbama za oslobođenje domovine nam Hrvatske nije niti sanjao da će jednog dana zbog toga morati na Hrvatski sud.
“Mali“, skroman, običan čovjek, voljen i cijenjen od strane svojih podređenih i uvažavan od nadređenih, nikada nije težio “visinama”, u ponedjeljak 14.11.2016.g. na Hrvatskom sudu u Zagrebu očekuje informaciju (presudu) da li je kriv zbog oslobađanja domovine nam Hrvatske ili nije kriv.
Ovim putem želimo Joli uputiti bezuvjetnu podršku u ovim za njega teškim trenutcima života, a od strane svih članova naše male ali nadasve moćne udruge!!!
PRIMUS INTER PARES
TVOJI VUKOVI