‘Proputovao je pola Europe, a poginuo pred kućnim pragom…’

Vozač motocikla u jednom trenutku je ‘zbog neprilagođene brzine, stanju i osobinama ceste prekasno uočio vozilo ispred sebe’ i zabio se u traktor. Na motocikl je naletio auto iz suprotnog smjera, a vozač je poginuo

Brodski bajkeri i prijatelji šokirani su stravičnom pogibijom Marka Helda (35) koji je u utorak oko ponoći stradao u teškoj prometnoj nesreći na zapadnoj slavonskobrodskoj obilaznici, nadomak kućnog praga.

Policija je očevidom utvrdila da je vozač motocikla Kawasaki slavonskobrodskih registracija vozio iza traktora koji je, kažu u policiji, bio uredno osvijetljen i označen, a kojim je upravljao 48-godišnjak. Baš u istim trenucima iz suprotnog smjera naišao je BMW austrijskih registracija, za čijim je upravljačem je bio 45-godišnjak.Vozač motocikla u jednom trenutku je ‘zbog neprilagođene brzine, stanju i osobinama ceste prekasno uočio vozilo ispred sebe’ i zabio se u traktor. Motocikl je od siline udara odbačen na suprotni prometni trak, a u tom trenu na motocikl je naletio i automobil.Motociklist je smrtno stradao, u policiji kažu da je na glavi imao zaštitnu kacigu.

– Žao mi je zbog ove tragedije. Nedavno smo zajedno bili na šišanju, pričao mi je da mu je velika želja da se napokon smiri, imao je curu i buduća obitelj bila mu je u prvom planu. Pričao mi je da se ‘skućio’, imao je puno planova oko mirnog obiteljskog života, ali, nažalost, dogodilo se najgore – priča Brođanka Ivana M. 

Tragedijom su šokirani i bajkeri koji ne vjeruju i ne mire se s gubitkom svog prijatelja. Svi pričaju da je bio super momak, uvijek raspoložen za druženje i prijateljstvo. Već kao 14-godišnjak, kažu, počeo je voziti motore.

– Uvijek je vozio po propisima i zato ne znam što se sada dogodilo. Proputovao je motociklom pola Europe i svijeta i sad da tek tako ode, gotovo na kućnom pragu. Strašno – kaže jedan Markov prijatelj i brodski bajker Marijan E. 

(Visited 1 times, 1 visits today)