Hrvatski sabor u srijedu je, na Dan sjećanja na Stjepana Radića i lipanjske žrtve, minutom šutnje odao počast žrtvama atentata počinjenog u beogradskoj Skupštini prije 90 godina, 20. lipnja 1928. godine – Stjepanu Radiću, Pavlu Radiću, Đuri Basaričeku, Ivanu Pernaru i Ivanu Granđi.

“Stjepan Radić ostavio je duboki trag u hrvatskom političkom životu svojim naukom utemeljenim na načelima slobode, društvene pravice i demokratičnosti, kojima je aktivno djelovao na buđenje i osvješćivanje hrvatskog naroda”, naglasio je predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Radić je, podsjetio je, tijekom svog političkog djelovanja imao potporu većine hrvatskog naroda, a u borbi za svoje stavove suočavao se s političkim progonima, pritiscima i zatvorskim kaznama.

Zastupnike je pozvao da minutom šutnje odaju počast Radiću i hrvatskim zastupnicima, žrtvama atentata, ali i svim drugim hrvatskim žrtvama koji su dali živote u borbi za slobodnu i demokratsku Hrvatsku.

U povodu Dana sjećanja na Stjepana Radića i lipanjske žrtve izaslanik predsjednika Sabora Ante Sanader i zastupnici Žarko Tušek, Kažimir Varda i Branko Hrg položili su vijenac i zapalili svijeće na njihovu grobu na zagrebačkom groblju Mirogoju.

(Hina)

9 KOMENTARI

  1. A jos ni danas se Hrvatski vladari nisu naucili na Hrvatskim zrtvam u beogradskoj jazbini zlocinaca i poruke od pokojnog Radica,, Jos uvjek vjeruju stoljetnim krvnicima agresorima.

  2. Bogu hvala, a hvala i Hrvatskom saboru za to što su učinili to, na sjećanje našim velikanima. Samo me jedno čudi da kako su to smjele učiniti bez pitanja gospodara u Hrvatskom saboru druga Pupovca.

  3. Jeste li čuli od kojeg našeg vladajućeg političara od predsjednice do predsjednika vlade da su spomenuli srpskoj gamad nikad više nećete ubijati hrvatske političare, a već im prostire crvene tepih a četnik Pupovac u tome im zdušno pomaže.

Komentiraj

Please enter your comment!

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Please enter your name here