Svaka pomoć je dobrodošla, svjesna sam da su teška vremena za sve, ali jedinstvo nas čini jačim i boljim, kaže Josipa Granić

Josipa Granić pokrenula je humanitarnu akciju za pomoć Mariji Grgić-Popović, samohranoj majci petero djece u dobi od 3 do 19 godina koja živi u Splitu. Naime, 5.6.2019. Mariji je preminuo suprug od posljedica srčanog udara. Tjedan dana prije imao je infarkt kojega je dobio u ambulanti, te je odmah operiran. U ožujku dobiva epileptični napadaj, a malo nakon toga mu premine majka.

– Otac je radio po cijele dane kao poduzetnik, kako bi prehranio svoju obitelj, poduzeće je trenutno u blokadi. Od početka godine zaredalo se za njih jako stresno razdoblje.  Od trećeg mjeseca žive kao podstanari u stanu kojega neće biti lako financirati nakon smrti Marijinog supruga. Troškovi podstanarstva iznose oko 5400 kuna. Prvo i osnovno je potrebno pronaći bolje stambeno rješenje za ovu obitelj. Svjedoci smo da ljudi koji iznajmljuju stanove, kada čuju da netko ima više od dvoje djece niti ne nastavljaju razgovor. Ova draga obitelj je potrebna rješenja koje će im osigurati koliku toliku sigurnost – napisala je Josipa Granić.

Akciju pokreće, kaže, jer je surađivala sa suprugom od Marije, za njegovu firmu vodila je knjige, obitelj poznaje nekoliko godina, a saznavši za ovaj potresan događaj nije mogla stajati prekriženih ruku.