ŠOK ZA SRBE U VUKOVARU: Podivljali zbog zastave koju Vatreni nose u Rusiju

Ponovo podižu tenzije skandaloznim naslovima

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov, u Vukovaru je na Svečanoj večeri hrvatskog nogometa održanoj u četvrtak, 7. lipnja 2018., u ime potpredsjednika Vlade i ministra obrane RH Damira Krstičevića, uručio izborniku Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatku Daliću zastavu Republike Hrvatske.

Radi se o replici hrvatske zastave koja se vijorila na Kninskoj tvrđavi nakon ulaska Hrvatske vojske u Knin u oslobađajućoj vojno-redarstvenoj operaciji Oluja, kao i povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti.

“Hrvatska zastava na Kninskoj tvrđavi simbol je borbe za hrvatsku slobodu, teško stečenu i krvlju plaćenu. Operacija Oluja kruna je svih naših pobjeda, a dolazak pobjedničke Hrvatske vojske u kraljevski grad Knin znak je pobjede u Domovinskom ratu.

Neka vam hrvatska zastava, pod kojom su se za svoju Hrvatsku borili i ginuli hrabri hrvatski branitelji, bude poticaj za srčanu borbu na predstojećem Svjetskom nogometnom prvenstvu. Hrvatska vojska s vama je u mislima i srcima. Domovini vjerni!”, zapisano je u poruci koju potpisuje potpredsjednik Vlade i ministar obrane Republike Hrvatske Damir Krstičević.

Možete misliti kakvu je to oluju izazvao u Srbiji, čiji mediji su pretrpani naslovima o provokacijama Hrvata “koji slave progon Srba u Vukovaru”.

Alo.rs tako je u naslov stavio: “BRUKA U VUKOVARU Hrvati ispraćeni na Mondijal sa ZASTAVOM iz KNINA i sećanjem na ‘Oluju’!”

epa06781410 Iceland’s Alfred Finnbogason (front C) celebrates with his teammates after scoring the 1-1 equalizer from the penalty spot during the International Friendly soccer match between Iceland and Norway at the Laugardalsvollur national stadium in Reykjavik, Iceland, 02 June 2018. EPA/HANNA ANDRESDOTTIR