To curenje dokumenata iskoristio je srpski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić za političku propagandu i javnu prijetnju zapadnim silama.

‘Pažljivo pratimo sve, upozorili smo zemlje da je to problem u našim odnosima’ navodi ‘mali Sloba’. Tajni dokument iz Prištine sadrži spisak 24 države koje će se taktički morati pritisnuti radi ‘promjene stavova o neovisnosti Kosova’ ili članstvu u međunarodnim organizacijama.

Za priznanje Kosova tako će lobirati Austrija, SAD, Njemačka, Italija, Francuska i Velika Britanija, a mete za pritisak su Armenija, Alžir, Bolivija, Egipat, Jamajka, Meksiko, Nepal, Slovačka, Tunis, Zambija i drugi. Zanimljivo, pritisak se preporučuje i na Sloveniju i Egipat, unatoč priznanju Kosova. I sve to pred utakmicu Srbije i Švicarske, za koju igra veći kontingent kosovskih Albanaca.

Osim navedenih zemalja Kosovo nisu priznali ni Rumunjska, Gruzija, Ukrajina, a čak ni Vatikan. Ovo se samo nadovezuje na raniji Dačićev pritisak oko ulaska Kosova u UNESCO zbog kojeg se zahvalio zemljama Južne Amerike s kojima Srbija očito gaji zavidne diplomatske odnose, po nekima nasljeđene iz Jugoslavije. No ova relativno nova država nije samo temelj dobrih odnosa već i prijepora s dojučerašnjim najbližim saveznicima.

Tako su saveznici iz Prvog svjetskog rata s jakim masonskim i kraljevskim vezama Srbi i Francuzi zbog situacije pooštrili odnose – iako se Francuska ponaša kao da je previše ni ne zanima održavanje prijateljstva sa Srbima. “Francuska ima stav o Kosovu koji vam je poznat i koji nije stav Srbije. Francuska je suverena zemlja, Srbija također, i svaka zemlja suvereno odlučuje o tome” stav je francuskog veleposlanika u Srbiji Mondolonija.

Srbija je tako odlučila uzvratiti udarac, pa je Dačić ranije objavio kako je velikim diplomatskim naporima utjecao na afrički Burundi povuče priznanje Kosova, čime je ukupno treća zemlja koja se odvažila na ovaj korak. Kako se uvijek i UN navodi kao kapitalni uspjeh srpske diplomacije – bit će zanimljivo vidjeti kakve adute u rukavu skrivaju Srbi, piše dnevno.hr.

39 KOMENTARI

  1. Pogledaj te mu samo facu pa dosta nam je, ,sve znamo da su necivilizirana divlja plemena jos u kamenom dobu, Haaaa Ovo je samo za smijeh, od ove budale,. Oni su zaboravili da su sve ratove koje su zapoceli sve izgubili a kako se ono kaze, Kasno Marko na Kosovo stize I tamo su dobili po guzici od Kosovara i dobit ce ponovo kad ih Kosovari pritisnu sve do njihove Raske,.

  2. Pričajte vi što god hoćete, ali Dačić je istinski borac za srpske interese. Kao i praktički svi njihovi političari. Srbi i samo Srbi ispred svih. Tko dirne u jednog Srbina, dirnuo je bre u sve Srbe. Kako je Zloba govorio: ” nitko bre ne sme da vas be”.

    • Pero Soteli ,,,, Haaa ,,,,Neznam tko koga ebe u mozak a mislim da oni cetnici u vladi sto sjede u Zagrebu ebu nas i mi im nesmimo nista a u srbskoj vladi nema Hrvata samo srbocetnici, haaa, Nemojmo se varati nami domaci cetnici vec stoljece pale I ubijaju po Hrvatskoj a nebi reka da nece pokusati ponovo zato sto su ih abolirali oni vladari pa evo ih imaju vece pravo nego nasi Branitelji..

Komentiraj

Please enter your comment!

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Please enter your name here