STIER ODGOVORIO PLENKOVIĆU: “Ne isključujem mogućnost preuzimanja stranke”

DANAS su sa svojih funkcija u HDZ-u smijenjeni Miro Kovač i Davor Ivo Stier.

Kovač tako više nije međunarodni tajnik HDZ-a, dok je Stier smijenjen s funkcije političkog tajnika stranke.

Stier: Počinje nova faza

I dok je Kovač kratko rekao da je njegova savjest čista, Stier se osvrnuo na to da je jedna faza završila te da nova faza tek počinje.

“Ja ću još snažnije raditi na onome što sam napisao u svojoj knjizi. Naravno, uvjeren da će biti puno prepreka. Moj način rada je uvijek konstruktivan. Nemojte svesti ovo na neke osobne razine. Moj način rada nije rušiti, već graditi”, rekao je Stier.

“U Hrvatsku sam došao jer sam htio nešto učiniti za svoj narod. To je način na koji radim, a ljudi će procijeniti je li to dobro ili loše. Neću govoriti o kukanju, nego idemo prema drugoj fazi još jače i još snažnije graditi”, dodao je.

“Ne isključujem mogućnost preuzimanja stranke”

Sad već bivši politički tajnik HDZ-a potvrdio je da ostaje u stranci. Na pitanje ima li ambicije za preuzimanje stranke, Stier je odgovorio:

“Na to pitanje sam već odgovorio. Sada nije trenutak nekih izbora niti u stranci niti na državnoj razini. No, ne isključujem tu mogućnost”.

“Situacija je takva da mi trebamo još snažnije raditi. Potrebno je da se na intenzivniji način borimo protiv klijentelizma i ortačkog kapitalizma. To je i nešto na čemu kao društvo moramo raditi i slati takvu poruku s političke razine. U HDZ-u ima snage za to”, ustvrdio je Stier.

Glasanje za njegovu smjenu nije bilo jednoglasno – suzdržani su bili Ivana Maletić, Ivica Kostović i Domagoj Ivan Milošević.