Švedska: Sirijac odrubio susjedi glavu, pa njeno tijelo izbo još 130 puta. Navodni razlog – rasizam

Sirijski imigrant usmrtio je 21-godišnju susjedu odrubivši joj glavu i izbovši je 130 puta, a nije poštedio ni njenu sestru koja se nalazi u kritičnom stanju u gradu Vetlanda.

Na suđenju je 26-godišnji Sirijac izjavio kako se žalio da je njegova susjeda kat iznad preglasna. Međutim, kasnije je tvrdio kako je „izgubio kontrolu“ jer je vjerovao da je žrtva iznijela neke „rasističke uvrede“ tijekom razgovora, piše Fria Tider.

„Shvatio sam ‘kretnje’ žrtve tijekom razgovora [prije ubojstva] kao rasističke,“ izjavio je je neimenovani ubojica.

U noći 20. veljače, sestre su se uslijed napada pobješnjelog imigranta zatvorile u kupaonicu gdje su se opetovano ispričavale za smetnje.

„Prekasno je sad,“ odgovorio im je.

Sestra ubijene pravila se mrtva nakon što je dobila ubod u prsa, a vidjevši da je Sirijac njenoj sestri odrubio glavu te ju počeo manijakalno probadati nožem po tijelu.

Ubojica, koji je u Švedsku došao 2012., predao se vlastima.

Na suđenju je kolegica ubijene upitana je li žrtva ranije imala kakve kritike na račun imigracije. Međutim, kolegica s posla izjavila je da nikad nije čula ništa takvog s njene strane, prenosi tribun

Sirijac je osuđen na kaznu od 21 godine te isplatu novčane odštete sestri u iznosu od 220.000 SEK (oko 165.000 kuna). Preživjela sestra trenutno se nalazi u psihijatrijskoj bolnici zbog konstantnih suicidalnih misli.

Iako je na suđenju tvrdio da bi ga u Siriji mogli ubiti jer je navodno Kurd, sud je imigrantu odredio deportaciju nakon odsluženja kazne.