Kod Omiša, na magistrali kroz mjesto Čelina, jučer se oko 15:19 dogodila teška prometna nesreća. Kako nam je kazala Sanja Nazlić, glasnogovornica splitske policije, sudarili su se osobni automobil marke Citroen, pulskih tablica, i motocikl marke Suzuki, splitskih tablica. Osobnim automobilom upravljao je strani državljanin, a motocikl je vozio muškarac 1986. godište.

Neoprezno polukružno okretanje Vozač motocikla je teško ozlijeđen te je vozilom hitne pomoći prevezen u bolnicu. O događaju je obaviješteno Državno odvjetništvo, a policija je obavila očevid kojim je utvrđeno da je do prometne nesreće došlo kada se strani državljanin, koji je upravljao automobilom marke Citroen, kretao sjevernim prometnim trakom u smjeru Splitu. Skrenuo je na obilježeno autobusno ugibalište nakon čega se pokušao polukružno okrenuti.
To je napravio bez da se uvjerio da se može okrenuti bez opasnosti po sebe i druge sudionike u prometu. U tom trenutku je naišao motocikl. Vozač motocikla (1986. godište) pokušao je izbjeći frontalni sudar s vozilom te je motociklom prešao u suprotni prometni trak, ali ipak udario u lijevi dio Citroena.
Motocikl je proklizao i zaustavio se uz rub kolnika. Polutrauma Vozač motocikla je zadobio teške tjelesne ozljede. Zadobio je lomove obje ruke i prijelom potkoljenice. Zadržan je na Odjelu kliničkog šoka u KBC-u Split. Protiv vozača osobnog automobila koji je skrivio ovu prometnu nesreću bit će podignuta kaznena prijava.