Podijeli
  • 132
  •  
  •  
  •  
  •  
    132
    Shares

“Vučić se prepoznao u Thompsonovoj pjesmi! Za njega nije mržnja to što se aktivno uključio u agresiju protiv Hrvatske (vjerojatno to doživljava kao ljubav) ali za njega jeste mržnja prema srbima ako se netko brani od njihove agresije”, napisao je Marko Perković Thompson na svom Facebooku.

“Vidio sam da su pjevali bando, četnici, srpski, dobrovoljci. Da sam na njihovom mjestu radovao bih se sportskom uspjehu, ali ako im je najveća hrana mržnja prema srpskom narodu, nek im bude”, rekao je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić o proslavi hrvatske nogometne reprezentacije na kojoj su Dejan Lovren i Šime Vrsaljko pjevali pjesmu Marka Perkovića Thompsona “Čavoglave”.

Prvi napad je krenuo od srpskog Blica. “SKANDAL NAD SKANDALIMA Hrvati u svlačionici slavili trijumf nad Argentinom uz ustašku pesmu Tompsona!”, piše srpski Blic.

Poručuju da je Hrvatska bila maestralna na terenu, no da “slavlje uz Thompsonovu pjesmu čiji je prvi stih ustaški poklič “Za Dom – spremni!”, nešto je sasvim, sasvim drugo”.

Podsjetimo, pjesma Bojna Čavoglave” uz stihove „Za dom spremni“ izvodi od 1991. godine, je prema podacima Hrvatskog društva skladatelja (HDS), koje se bavi zaštitom autorskih muzičkih prava, ta pjesma na televizijskim i radijskim postajama od 1998. do 2017. godine izvedena 1.700 puta, te uvijek na koncertima uživo. Pjesma nikada nije izvedena bez tih stihova i dio je službeno objavljenih nosača zvuka Croatia Recordsa, te službenog spota uz pjesmu na kojoj su dokumentarne snimke Marka Perkovića Thompsona i njegovih suboraca iz HOS-a s kojom je on 1991. godine branio selo Čavoglave od srpske agresije.

Priznajem.hr

7 KOMENTARI

  1. Tako je dragi, dobri i pametni naš Marko. Znaš ti dobro sve što govoriš, govoriš istinu, istinu i ništa nego istinu, Vučič je naj veći mrzitelj Hrvata, to je i dokkazao u Glini a i danas se na njemu vidi da se nije promjenio niti će se ikada promijeniti prema Hrvatima. A kom briga? Neka on i dalje mrzi. A Hrvati nikoga ne mrze samo vole svoje i ne diraju tuđe i to je ono pravo kako Bog voli. Pozdrav drago Marku Perkoviću Thomsonu i njegovj lijepoj i dragoj obitelji.💞💕💙❤

Komentiraj

Please enter your comment!

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Please enter your name here