Poznato je kako se najveća tragedija u Domovinskom ratu na području Požeštine dogodila 2.prosinca 1991.godine kada su u zasjedi na Papuku ubijena jedanaestorica hrvatskih branitelja1ja no, u široj javnosti manje se zna za zasjedu na Psunju u kojoj su smrtno stradala trojica branitelja. Na ovu tragediju podsjetio nas je Antun Mandić, u to vrijeme pripadnik Vidovačke satnije.

-Dana 13.09.1991. TV odašiljač na Psunju čuvali su pripadnici Vidovačke satnije 4. bataljuna 108. brigade ZNG i pripadnici Novogradiške satnije 3. bataljuna 108. brigade ZNG. Toga dana mi iz Vidovačke satnije iščekivali smo smjenu. U međuvremenu prije same smjene kombi vozilo sa 6 pripadnika Novogradiške satnije spuštali su se sa Psunja i naišli na neprijateljsku zasjedu, odnosno, kombi je dignut u zrak, u kojoj su živote izgubili Robert Petanić iz N. Gradiške 1971.-1991, Ivan Matošević 1961.- 1991. iz Cerničke Šagovine i Stjepan Skrobić 1963. – 1991. iz Cerničke Šagovine. Iz raznešenog i potpuno uništenog kombija preživjeli su Marko Tokić, Slavko Galik i Stjepan Skrobić(koji se vratio iz Njemačke). Ostali detalji mogu se pročitati u knjizi zapovjednika novogradiške brigade Josipa Mikšić “Do smrti i natrag”

Nakon nesreće osobno sam snimio mjesto nesreće koje vam ustupam nakon 25. godina. Mi Vidovčani, po povratku kući, imali smo dan odmora i odmah smo upućeni na opsadu kasarne u Požegi koja je oslobođena 17.rujna. Moj video koji sam snimio dao sam preživjelom Slavku Galiku – napisao nam je A.Mandić.