U Šibeniku 25.01.2020. godine održana je šesta provedbena radionica u konferencijskoj dvorani Udruge Veterana OMB 113. Šibenske Brigade HV ‘Cobra’  u okviru projekta pod nazivom ‘Mreža podrške u zajednici’ usmjerenom na pružanje usluga psihosocijalne pomoći, koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda.

Radionici su prisustvovali hrvatski branitelji, članovi projektnog tima te psihijatar dr. med. Anđelko Beg koji je održao predavanje na temu PTSP-a i depresija te posljedica istih.
Psihijatar je uvodno stavio naglasak na to kako dijagnoza PTSP-a nosi cijeli sklop simptoma, te da je kod braniteljske populacije prisutna depresija , anksioznost, nezadovoljstvo, beznađe, ogorčenost i slično.
Radionica je imala edukativni pristup gdje se sudionike iste educiralo o simptomima bolesti, ponašanju prema oboljelima i liječenju.

Kroz predavanje je psihijatar dr. med. Anđelko Beg ukazao na kliničke manifestacije koje se ogledaju u psihičkim i tjelesnim simptomima te na dosadašnja iskustva u liječenju istog.

Po završetku predavanja uslijedila su otvorena pitanja i razgovor s psihijatrom pri čemu su prisutni upućeni na mogućnost sudjelovanja u individualnim treninzima s psihijatrom.

Naglašavamo, da je ova radionica posljednja na području Šibensko-kninske županije, te će se narednih šest radionica održati na području Splitsko-dalmatinske županije, kako je projektom i predviđeno.