Bosanskohercegovačka policija krenula je s velikom akcijom dislociranja migranata. Gomilaju ih u kampu koji se nalazi na samoj granici s Hrvatskom.

Oko tisuću migranata pod policijskom je pratnjom prepješačilo cestu od središta grada do kampa Vučjak. Oni malo sretniji prebačeni su autobusima.

Unsko-sanska policija krenula je s velikom čistkom na ulicama Bihaća. “Koji se nalaze na javnim površinama, koji se nalaze u napuštenim objektima, koji se nalaze u objektima u izgradnji će biti dislocirani i prevezeni na lokalitet Vučjaka”, rekao je Ale Šiljdedić, glasnogovornik MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Vučjak se nalazi uz granicu, zbog čega se odmah otvorilo pitanje pokušavaju li vlasti BiH migrante poslati prema Hrvatskoj. “Meni je žao da se to događa u BiH, mi smo upozoravali, i ja osobno, kolege u BiH”, rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

A ovo i nije prvi put. Nova TV sličnu je snimku objavila sredinom kolovoza. “Čujemo da ima još takvih snimki i događaja gdje se grupe od po stotinjak ilegalnih migranata organizirano od strane policije de facto protjeruju u Hrvatsku, odnosno stavljaju u taj improvizirani kamp koji je van svih humanih standarda”, kazao je tada Zoran Ničeno, načelnik Uprave za granicu.

U kampu već poznatom po lošim uvjetima trenutačno se nalazi više od 2.000 ljudi, dvaput više nego što je uobičajeno. Riječ je o šatorskom naselju bez čvrstih objekata i pitke vode, a lokalne vlasti najavljuju kako im više neće pružati nikakvu pomoć.