Takav zločin bez presedana djelo je srbijanskog agresora, na čijoj strani je bila jugoslavenska vojska, koji je ubijao bez milosti i kriterija sve hrvatsko što mu se našlo na putu. U ovom zločinačkom napadu, za koji do danas nitko nije odgovarao, poginulo je 9, a ranjeno 24 mještana. Među poginulima bio je i 11-godišnji dječak.

Tijekom Domovinskog rata, 7. studenoga 1991. zrakoplovi JNA su, bez ikakva povoda, oko podneva raketirali Bizovac, točnije Bizovačke toplice, robnu kuću u središtu mjesta i više obiteljskih kuća u Kolodvorskoj ulici.

Bizovac, na putu iz Osijeka prema Našicama, poznato je termalno središte pod imenom „Bizovačko toplice“ i nije bilo nikakvog povoda za ovakav zločinački napad na civile. U ovom zločinačkom napadu, za koji do danas nitko nije odgovarao, poginulo je 9, a ranjeno 24 mještana. Među poginulima bio je i 11-godišnji dječak.

JNA je čak gađala i hotel Termiu i promašila ga, ali je od detonacije i siline pritiska na ulazu u hotel poginuo jedan muškarac. U drugom napadu sat vremena kasnije raketiran je i kolodvor.

Bio je to veliki zločin nad hrvatskim civilima, jedan od mnogih o kome hrvatska javnost gotovo ništa ne zna i za koji nikada nitko nije osuđen.