"Očekujemo da Vlada i Sabor Republike Hrvatske ne sprječavaju raspisivanje referenduma te da ga raspišu u 9 mjesecu 2018. godine. Kako bismo minimizirali rizik, tražit ćemo prisutnost naših promatrača prilikom prebrojavanja glasova. Javno pozivamo Ustavni sud da ne dopusti da ga političke kaste instrumentaliziraju te da donese ustavnopravnu, a ne političku odluku."

Opublikowany przez Narod odlučuje 5 czerwca 2018

GI Narod odlučuje, na današnjoj konferenciji za novinare, izrazio je veliku zabrinutost iskazavši to pozivom Ustavnom sudu da ne podlegne pritiscima HDZ, premijera Andreja Plenkovića i SDP-e. Kažu da su svjesni činjenice da se Ustavni suci biraju u suglasju HDZ i DPP-e. Pozvali su pri tom Ustavni sud da ne podlegne pritiscima političkih kasti te da obrane svoj dignitet i dignitet referenduma.

“Očekujemo da Vlada i Sabor Republike Hrvatske ne sprječavaju raspisivanje referenduma te da ga raspišu u 9 mjesecu 2018. godine. Kako bismo minimizirali rizik, tražit ćemo prisutnost naših promatrača prilikom prebrojavanja glasova.

Javno pozivamo Ustavni sud da ne dopusti da ga političke kaste instrumentaliziraju te da donese ustavnopravnu, a ne političku odluku.”

M.M./Viributs Unitis