U organizaciji Udruženja “Jadovno 1941.” iz Banja Luke, u Jadovnom i kod Šaranove jame na Velebitu obilježeno je sjećanje na stradale u Drugom svjetskom ratu.

Riječ je o tisućama žrtava u kompleksu logora smrti NDH Gospić-Jadovno-Pag. Cijeli program kasnio je gotovo dva sata jer je hrvatska policija na graničnom prijelazu Ličko Petrovo Selo uhitila sudionika tog pohoda Danu Lukaića. Lukaić je navodno osumnjičen za ratne zločine, a bio je zapovjednik srpskog koncentracijskog logora Manjača. Navodno je priveden u Zagreb, piše hrt.hr.

Dušan Bastašić, predsjednik udruge “Jadovno 1941.”, kazao je kako je Hrvatska policija smatrala da Lukaića treba privesti. Nemam točnih informacija o čemu se radi. Znam samo da se radi o čestitom i poštenom čovjeku, kazao je Bastašić.

Mladen Ivanić, član Predsjedništva BiH, rekao je da je informiran o uhićenju Lukaića. Ovdje, kao što znate, nema telefonske veze, ali mi smo pokrenuli neke aktivnosti drugim putem, dodao je.

 

7 KOMENTARI

  1. Sada kad njegov cetnicki vojvoda Pupavac zapovjeda po Hrvatskoj bit ce taj krvnik odma oslobodjen tako nam je vec bilo vise puta, Dakle Oni cetnici su zasticeni docim nasi nranitelji nisu , sjetimo se svih progona nasih Branitelja radi otih cetnika,sto su abolirani., pa tuze nase branitelje a sudci u sudovima su sve iz propale Yu velike srbije Hrvati nemogu dobiti da sude te krvnike ,

Komentiraj

Please enter your comment!

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Please enter your name here