(VIDEO) Pripadnici sve tri grane Oružanih snaga RH bodre Vatrene: “Jedno srce, jedna duša, jedna HRVATSKA””U boj, u boj za narod svoj!”

Pripadnici Hrvatske vojske u domovini te u misijama diljem svijeta poslali su poruku podrške Vatrenima u Rusiji. "Jedno srce, jedna duša, jedna Hrvatska", jedinstvena je poruka naših vojnika...

Uoči utakmice osmine finala Svjetskog prvenstva u nedjelju (20:00) između Hrvatske i Danske u Nižnjem Novgorodu pripadnici Hrvatske vojske u domovini te u misijama diljem svijeta, poslali su poruku podrške Vatrenima u Rusiji.

Pripadnici sve tri grane OSRH nogometašima su poželjeli još jednu pobjedu u nizu uz jedinstvenu poruku: “Jedno srce, jedna duša, jedna Hrvatska!”

Pripadnici Hrvatske ratne mornarice poslali su poruku: “Jedan cilj, jedna plovidba, do luke pobjede!”, dok akrobatska skupina “Krila Oluje” poručuje Vatrenima da na terenu u nedjelju izazovu “pravu Oluju”.

Piloti i zrakoplovni tehničari Hrvatskog ratnog zrakoplovstva složni su kako je Vatrenima samo nebo granica uz poruku: “Vatreni, za let do kraja!”…

POGLEDAJTE VIDEO PODRŠKE OSRH NAŠIM NOGOMETAŠIMA NA SP U RUSIJI

Hrvatski vojnici koji se nalaze u misijama u Afganistanu, Poljskoj i Litvi podsjetili su u ovoj prilici Vatrene kako se domovina uvijek mora nositi u srcu, dok su pripadnici Hrvatske kopnene vojske poručili kako iza stopa hrvatskih nogometaša, baš kao i iza stopa hrvatskih vojnika u Domovinskom ratu – ostaje pobjeda.

Borite se do kraja za boje svoje domovine i pokažite još jednom svu hrvatsku snagu i jedinstvo. U ovoj prigodi nogometnoj reprezentaciji na čelu s izbornikom Zlatkom Dalićem želim sve najbolje na Svjetskom nogometnom prvenstvu uoči njihove utakmice protiv Danske – poručuje potpredsjednik Vlade i ministar obrane Republike Hrvatske Damir Krstičević.

Krstičević je još jednom naglasio kako imaju punu podršku pobjedničke Hrvatske vojske te da im slika zajedništva i jedinstva hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata bude nit vodilja u borbi za pobjedu.

Podsjetimo, uoči odlaska hrvatskih nogometaša na Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiju u herojskom Vukovaru, general zbora Mirko Šundov uručio je izborniku Vatrenih Zlatku Daliću repliku hrvatske zastave koja se vijorila na Kninskoj tvrđavi nakon ulaska Hrvatske vojske u Knin u oslobađajućoj vojno-redarstvenoj operaciji Oluja. Predstavnici vojske primili su donaciju hrvatskih reprezentativaca iz akcije Vatreno srce, koji su za Josipa Milkovića, sina hrvatskog branitelja koji je stradao 2016. godine za vrijeme obuke, prikupili 130.000 eura za nabavu ortopedskih pomagala.

Podsjetimo, u sklopu Godine spremnosti i aktivnosti Hrvatskog vojnika izbornik Hrvatske Zlatko Dalić također je podržao suradnju profesionalnih sportaša i hrvatskih vojnika, a održao je i motivacijsko predavanje pripadnicima Hrvatske vojske.

M.M. / Braniteljski portal