U cijelosti objavljujemo pismo koje je pukovnik u miru Željko Petko, u najboljoj namjeri uputio Generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Stuttgartu…Užasavajući povici i zabrinjavajuća i velika mržnja srba uperena protiv hrvatskih ljudi “ubij Hvata da šiptar nema brata” po ulicama Stuttgart-a, natjerali su Pukovnika u miru Želeljka Petka na reakciju, koju je uputio tamo gdje treba. Dobio je i odgovor koji objavljujemo.

Međutim, samo po sebi, nameće se ovdje niz pitanja; hoće li se hrvatske institucije oglasiti (još nisu!) o ovom nemilom događaju izljeva ogromne količine mržnje i poziva na ubojstva Hrvata od strane srba? Hoće li se o ovm nemilom događaju očitovati predstavnici srba? Hoće li se očitovati Srbijanske institucije, ali i predstavnici nacionalne manjine srba u Hrvatskoj koji su inače jako agilni kad su u pitanju nekakve”ustaše” koje im se svakodnevno priviđaju po hrvatskoj i šire. Hoće li se sad očitovati i EU koja učestalo, na potpuno bezazlene pritužbe Milorada Pupovca i ostalih koji prijavljuju FB objave, promptno reagira i daje negativna izviješća o hrvatskoj, nasjedajući na te iste podvale.. Naime ovo više nije samo “bezazleni” govor mržnje srba prema hrvatima , već glasan i jasan poziv na ubojstva Hrvata!

Hoće li sad predstavnici u EU parlamentu opravdati svoje postojanje ili će i ovo za njih biti nevažno kao i mnogo toga kad je Hrvatska upitanju!?

U nastavku objavljujemo pismo koje je pukovnik u miru Željko Petko, u najboljoj namjeri uputio Generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Stuttgartu, kao i odgovor istih…

Postovani,

zovem se Zeljko Petko, pukovnik u miru, iz Splita i clan sam urednistva Braniteljskog portala i jedan od autora tekstova. Trenutno se nalazim u Bremenu i prateci medije naisao sam na pricu o navijacima Srbije i njihovom javnom performansu gdje su jasno uzvikivali, “ubij Hvata da siptar nema brata” po ulicama Stuttgart-a. Nije lako podnositi antihrvatsko ozracje u domovini, ali vidjevsi ove scene po Europi, pitam se koliko je bezazleno ovo u domovini? Molio bih da mi odgovorite kakav je inace obicaj postupanja diplomatskih predstavnistava u ovakovim slucajevima i jeste li mozda vi poduzeli nesto kako bi upozorili Njemacku javnost na ove eklatantne primjere govora mrznje i poziva na nasilje? Znam, mnogima ce se ovo doimati kao sitnicarenje i gubljenje vremna, ali zivimo u vremenima kada nije bas normalno na ulicama pozivati na ubijanje. Da se u kojem slucaju radilo o navijacima muslimanske vjeroispovijesti, kako bi onda to zvucalo pitam se? Sve u svemu, kako Braniteljski portal ima sve vise citatelja, zahtjevi su brojniji i prica je sve vise i mi nastojimo “hvatati” ono najbitnije za nas. U trenutku Njemacka postaje “domovina” za sve vise Hrvata i nas interes je da im, ako vec ne mozemo sprijeciti odlaske, pomognemo tamo gdje jesu. Hrvati su vrlo bitan faktor u zivotu bilo koje drzave pa tako i Njemacke i sve ih vise ima i zato smatram da je bitno upozoriti na nedopustivo ponasanje navijaca i gradjana Njemacke, srpske nacionalnosti. Sa izrazitim stovanjem,
Zeljko Petko, pukovnik u miru
P.S.
Oprostite, tipkovnica je njemacka pa nemam “normalnih” slova
——————————————————-
Odgovor Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Stuttgartu… pukovniku Petku, u nastavku…

Poštovani gospodine Petko,zahvaljujmo Vam za dopis i ispričavamo se da se prije nismo javili. Želimo Vas izvijestiti kako se Generalni konzulat Republike Hrvatske u Stuttgartu obratio dopisom policiji i gradonačelniku grada Stuttgarta, pozivajući ih na primjerenu reakciju u smislu kažnjavanja počinitelja odnosno javne osude nedopustivog ponašanja i poziva na ubojstvo na ulicama grada Stuttgarta.

Isto tako zatražili smo prijem u policiji kako bismo i na taj način iskazali nezadovoljstvo ponašanjem tzv. navijačke skupine i istaknuli potrebu primjerene reakcije od strane policije.

Srdačan pozdrav i s poštovanjem,

Ivan Bulaja, konzul gerant

Generalkonsulat der Republik Kroatien
Liebenzeller Straße 5, 70372 Stuttgart
Tel. 0711/ 9557 10
Fax 0711/ 55 60 49
E-Mail:
gkrhst@mvep.hr

Autor-Braniteljski portal


Da neki ne bi pomislili da je sve ovo o pozivu na ubojstva Hrvata, ne daj Bože “izmišljeno” prilažemo nekoliko video uradaka na kojima se jasno sve vidi i čuje!

Pogledajte video poziva na ubojstvo Hrvata…